Somon cu pesto

5 sosuri pentru peștele la grătar. Recomandările unor bucătari celebri

Peştele la grătar este un deliciu în zilele de vară dacă îl asociezi cu un sos potrivit. Descoperă care sunt cele mai simple şi rapide combinaţii care merg de minune cu peşte

Un dressing sau sos potrivit poate să confere o aromă specială peştelui, transformând un preparat banal în unul spectaculos. Însă, nu orice combinaţie de ingrediente este şi cea câştigătoare, după cum aflăm de la bucătarii celebri în întreaga lume. Trebuie să ştii ce să combini pentru a obţine un sos care merge de minune cu peştele la grătar.


Cum să faci cel mai bun peşte la grătar


Înainte de apuca de treabă, iată care sunt recomandările celebrului Jamie Oliver pentru a face un peşte la grătar aşa cum trebuie. Există câteva trucuri pe care este bine să le respecţi pentru a obţine un preparat perfect.

Citeşte regulile bucătarului şi urmăreşte filmuleţul în care le explică!

1. Încălzeşte tigaia tip grill timp de 3-4 minute, pe foc mediu spre mare.
2. Fileul de peşte trebuie să fie uscat bine, la temperatura camerei, asezonat cu sare şi piper. De preferat trebuie să alegi acele bucăţi care au pe o parte piele.
3. Nu se pune niciodată ulei în tigaie. Dacă peştele nu este unul gras, atunci poţi să stropeşti puţin fileurile cu ulei înainte de a le pune în tigaie.
4. Se aşază fileurile cu partea cu pielea în jos.
Nu le întoarce şi nu le mişca în tigaie! Se lasă timp de 3-4 minute, în funcţie de grosimea bucăţii de peşte.
5. Abia apoi poţi să întorci fileurile pe cealaltă parte şi să le mai laşi pe foc între 2-3 minute.
6. După ce l-ai scos din tigaie, peştele se lasă să stea un minut, după care se poate consuma cu un sos delicios sau mix de legume.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod