Aloe vera

5 plante de interior care te ajută să dormi mai bine

Pe lângă faptul că îţi decorează camera, aceste plante pot fi, de asemenea, extrem de benefice pentru sănătatea ta.

Unele sunt cunoscute pentru efectele lor calmante şi de purificare, pe când altele pot îmbunătăţi calitatea somnului.

 

Iată 5 plante pe care trebuie să le ai în casă:

 


Palmierul Areca


Această plantă purifică aerul şi elimină toxinele şi dioxidul de carbon. Se eliberează, de asemenea, o cantitate mare de umiditate în aer, ceea ce o face deosebit de utilă în timpul lunilor de iarnă când sistemul de încălzire usucă aerul.

Aloe Vera


Pe lângă beneficiile sale de vindecare, această plantă este una extrem de eficientă atunci când vine vorba de curăţarea substanţelor chimice periculoase cum ar fi formaldehida. Aloe Vera produce oxigen pe timp de noapte, care nu e un obicei tipic pentru plante.
De asemenea, are un efect pozitiv asupra imunităţii.

Ficusul Benjamina


Este planta numărul 1 în purificarea aerului. Îndepărtează mai mult de 70% din benzen, amoniac, toluen şi alte impurităţi nocive din aer care pot fi emise de lucruri sintetice de calitate scăzută. Aceasta procesează toţi aceşti compuşi, precum şi distrugerea a jumătate din microbii existenţi. Ea va îmbunătăţi calitatea somnului şi arată foarte bine în dormitor!

Sansevieria trifasciata


Această plantă este benefică pentru sistemul respirator şi cel imunitar. Ajută la reducerea durerilor de cap şi a tensiunii arteriale.
Ca şi Aloe, ea produce oxigen şi elimină dioxidul de carbon din aer pe timpul nopţii, ceea ce face ca somnul să fie cu siguranţă mai odihnitor.

Boston Fern


Această plantă este bogată în uleiuri esenţiale, flavonoide şi alte substanţe. Prin urmare, această floare va fi un regulator excelent pentru sistemul nervos şi te ajută să faci faţă stresului.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 13 Apr 2017, 08:20
    plante

    Poate ca n-ar fi stricat sa fi completat articolul si cu niste fotografii ale acestor plante. Dovedeati o mai mare grija pentru cititori, ca sa nu fie nevoiti sa caute ei insisi pe google, sa vada despre ce e vorba. Altminteri, o simpla enumerare a plantelor e tot ce conteaza din acest articol. Pacat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod