Lămâi

15 utilizări neobişnuite ale lămâilor

Lucruri obişnuite pe care le are oricine în casă se pot dovedi extrem de utile, trebuie doar să ştii să le utilizezi corect. Lămâia e unul dintre ele!
Iată 15 utilizări neaşteptate ale lămâilor:

Utilă pentru curăţare universală

Decojeşte o lămâie, toarnă 150 ml oţet peste ea şi las-o peste noapte. Dimineaţa, mai adaugă 150 ml apă. Pune amestecul obţinut într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-l ca soluţie pentru curaţare pentru toată casa ta.

Curăţă tocătoarele

Păstrează tocătoarele curate şi prelungeşte-le viaţa folosind lămâie. Taie o lămâie în două şi foloseşte fiecare jumătate în parte ca un burete, frecând cu sare ca un exfoliant. După ce faci acest lucru, lasa tocătorul 10-15 minute, şi repetă încă o dată procedura.

Albeşte rufele

Pentru a obţine rufe de un alb imaculat, atunci înmoaie-le într-un amestec de suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu timp de cel puţin jumătate de oră înainte de spălare.

Util pentru manichiură

Dacă adaugi câteva picături de suc de lămâie în apă caldă şi îţi înmoi degetele în acest amestec, vei obţine unghii puternice şi sănătoase.

Te scapă de pistrui

Lămaia te poate ajuta să scapi de pistrii nedoriţi sau de petele cauzate de vârstă. Ia o felie de lămâie şi freac-o uşor pe faţa ta.

Îmbunătăţeşte digestia

Dacă bei un pahar de apă caldă cu lămâie şi miere dimineaţa pe stomacul gol, atunci vei ajuta şa stimularea sistemului imunitar şi la îmbunătăţirea digestiei.


Utilă la aranjarea corespunzătoare a unei mese

Atunci când pregăteşti o masă cu preparate care se mănâncă cu mâna, ar fi frumos să pui nişte boluri mici cu apă şi lămâie pentru spalarea degetelor.

Reîmprospătarea electrocasnicelor

Încearcă să ştergi frigiderul cu un burete înmuiat în zeamă de lămâie şi vei elimina mirosurile neplăcute. Poţi să adaugi zeamă de lămâie şi în maşina de spalat vase atunci când este goală şi să o laşi să meargă un ciclu.
De asemenea, poţi turna câteva picături şi în umidificator.

Utilă în creşterea răsadurilor

Lămâile pot fi folosite şi pentru a creşte răsadurile. Stoarce sucul şi pune seminţele în pământ în jumătăţile rămase de lămâie. Apoi, planta va creşte în acel mic ghiveci creat natural.

Te scapă de mirosurile neplăcute din pantofi

Lasă cojile unei lămâi în pantofi peste noapte şi ele vor absorbi mirosurile deranjante!

Poţi crea suporturi de lumânări

Jumătăţile de lămâie, lime sau portocale pot fi folosite ca suporturi inedite pentru lumânărele. Trebuie doar să elimini pulpa şi să umpli jumătăţile cu ceară topită. Nu uita de fitil!

Îmbunătăţeşte sănătatea

Combinaţia de suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu este alcalinizantă, digestivă şi are proprietăţi depurative. Aceast amestec reglează nivelul colesterolului rău, purifică ficatul şi ne dă o doză bună de vitamina C.
Se adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi zeama de la o jumătate de lămâie la un pahar de apă minerală şi se bea dimineaţa timp de două săptămâni la rând, apoi pauză alte două.

Curăţă oţelul inoxidabil

Cojile de lămâie şi bicarbonatul de sodiu va face inoxul să strălucească.

Îndepărtează petele de la fructe

Sucul de lămâie te ajută să îţi cureţi mâinile după ce ai mâncat fructe de pădure sau ai gătit o tartă din ele. De asemenea, lămâia e utilă şi dacă vrei să scoţi petele de fructe de pe ţesături. Speli hainele respective în apă rece, apoi înmoi zonele cu pete în zeamă de lămâie timp de câteva minute.

Alungă insectele

Pentru a goni furnicile din casa ta, stoarce un pic de zeamă de lămâie pe pervazuri şi la căile de acces. Pentru a scăpa de ţânţari, înfige cuişoare în jumătăţi tăiate de lămâie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod