10 utilizări surprinzătoare pentru uleiul de măsline

Credeai că uleiul de măsline este rezervat pentru salate sau sosuri? Are multe alte utilizări, care te vor ajuta să economisești timp și să fii mai relaxat.
Aromat și cu o culoare aurie prețioasă, uleiul de măsline nu este folositor numai în cadrul alimentației, ci te poate ajuta să rezolvi multe lucruri mai repede.

 
Iată câteva utilizări surprinzătoare pentru acest ulei:

 
1. Lustruirea mobilei

Este adevărat că se potrivește de minune cu feliile de pâine proaspătă și că va face fursecurile mult mai fragede, dar te-ai gândit că uleiul de măsline poate intensifica și luciul mobilei? Aplică puțin ulei pe o cârpă moale și lustruirea mobilei va fi mult mai simplu de făcut. Adaugă și 2-3 picături din uleiul tău esențial preferat pentru a evita mirosul specific.

 
2. Curățarea cănilor de măsurat din bucătărie

Ai făcut o plăcintă de curând? Nu este foarte greu dacă respecți instrucțiunile, dar ce te faci după aceea când toate cănile de măsurat sunt lipicioase de la miere, sirop de melasă ori de arțar? Poți evita momentele neplăcute și timpul suplimentar dedicat spălării de două sau trei ori a instrumentelor folosite dacă ungi cănile de măsurat cu ulei de măsline înainte de a adăuga un ingredient cu textură lipicoasă. Vei vedea cât de ușor le vei spăla după aceea.
Orice resturi vor aluneca imediat și vei avea mai mult timp liber.

 
3. Deblocarea unui fermoar înțepenit

Ți s-a blocat fermoarul la jumătate și nu știi ce să faci? Uleiul de măsline este soluția rapidă la îndemâna ta. Aplică 2-3 picături de ulei cu ajutorul unei bucăți de vată la baza cheiței fermoarului, apoi mișcă-l lent în direcția pe care o dorești.

 
4. Redarea strălucirii oțelului inoxidabil sau inoxului

Pune ulei de măsline pe o cârpă moale, apoi șterge oțelul inoxidabil sau inoxul. Nu numai că vei readuce strălucirea, dar vei preveni și dungile, rugina, acumularea de calcar sau decolorarea.

 
5. Eliminarea vopselei de pe piele

Cu siguranță vei economisi bani dacă alegi să zugrăvești chiar tu dar ce te faci dacă vopseaua a ajuns și pe pielea ta? În niciun caz nu freca pielea până când se înroșește. Mai bine masează ulei de măsline pe zona afectată, la fel ca în cazul unei loțiuni.
Lasă câteva minute, apoi spală-te cu apă caldă și săpun.

 
6. Repararea ușilor care scârțâie

Te deranjează constant o ușă care scârțâie de fiecare dată când o deschizi? Aplică ulei de măsline la balamele și pune capăt stresului și enervării.

 
7. Lustruirea pantofilor

Nu-ți place cum miroase crema de pantofi sau ai probleme pentru că uneori curge și îți pătează pielea sau hainele? Folosește cu încredere uleiul de măsline. Nu-ți va afecta pielea și va îmbunătăți rapid aspectul pantofilor. Aplică uleiul folosind un recipient tip spray, apoi întinde-l cu ajutorul unui burețel. 

 
8. Curățarea ustensilelor de grădinărit

Dacă aplici ulei de măsline pe ustensilele pe care le folosești în grădină, înainte de a săpa, vei reduce acumularea de pământ și vor fi mai ușor de curățat după aceea.

 
9. Recondiționarea lucrurilor din piele

Poți aplica ulei de măsline pe fotoliile din piele sau pe mănușile de baseball. Lasă timp de 30 de minute, apoi elimină excesul cu ajutorul unei cârpe.
Suprafețele din piele vor arăta mult mai bine.

 
10. Înlăturarea gumei de mestecat

Ai gumă de mestecat în păr? Dacă ai ajuns în această situație pune ulei de măsline pe o cârpă, înfășoară porțiunea de păr afectată și lasă să acționeze 10 minute. Guma se va rupe bucăți și va aluneca de pe șuvițele tale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod