10 idei ca să gătești altfel vinetele. Inspiră-te din aceste fotografii!

Bărcuțe cu vinete, mini-pizza cu vinete, paste cu vinete, o altfel de salată de vinete ... există foarte multe feluri în care poți să mănânci vinetele.
Dacă îți plac foarte mult vinetele, trebuie să fii creativă și să le gătești în mai multe feluri. Sunt atît de gustoase și de sănătoase încât ar fi păcat să nu încerci și alte rețete noi.  Vinetele sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente pe care este bine să le consumăm acum cât sunt în sezon. În afară de clasica salată de vinete cu care suntem obișnuiți, mai există o mulțime de rețete simple pe care le poți face. 
 
Deoarece sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina B6, vitamina C, potasiu și magneziu, consumul de vinete are un rol benefic asupra sănătății inimii, protejând-o de boli grave.
De asemenea, potrivit specialiștilor, vinetele mai conțin flavonoizi cae reduc riscul de infarct. Pe lângă acest beneficiu major asupra sănătății, mai trebuie să știi că vinetele scad nivelul colesterolului rău, datorită unei substanțe din comținutului lor, și anume, acidul clorogenic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod