Tocurile te fac sefa!

Expertii in limbaj nonverbal si psihologii spun ca incaltamintea purtata la serviciu te ajuta sa obtii mai repede promovarea dorita
Cand te duci la serviciu, categoric esti atenta la hainele cu care te imbraci. Probabil ca le si pregatesti, cateodata, inca de seara. Insa in privinta incaltamintei, lucrurile nu stau la fel.

Expertii in limbaj nonverbal si psihologii atrag atentia asupra importantei pantofilor in cariera. Poate parea o gluma, insa tocurile, spun specialistii, te pot ajuta sa obtii mai repede promovarea dorita.

"Daca vrei sa fii sefa, trebuie sa te porti, sa te imbraci si sa te incalti exact ca o sefa. Un post mai sus se cucereste cu tocuri inalte, cu un pas apasat, sigur de sine, care nu deviaza de la traseu", spune Mihaela Stroe, experta in limbaj nonverbal.
Ea insista asupra importantei aspectului pantofilor: “O pereche de incaltari prafuite, chiar daca sunt de calitate, tot prafuite raman”.

Tocurile vorbesc despre tine indiferent de ce post ocupi. Cele inalte, mai mari de 5-7 cm, arata o femeie distanta, care nu-si doreste prea multe relatii cu colegii si care aspira la un job din management. Cele medii si mici, spune psihologul Gina Gheoca, transmit acelasi mesaj: “Vreau sa ma simt bine si sa fiu putin feminina, insa nu doresc sa ma impun”.
 

Incaltaminte "de gasca"


Daca vrei sa placi sefului, in niciun caz nu trebuie sa te cocoti pe niste tocuri, astfel incat sa fii mai inalta decat el. Ar parea ca-l domini si s-ar simti stingher in prezenta ta si, ca atare, s-ar putea sa doreasca sa nu te vada prea des.
Sau deloc!

In cazul in care vrei sa-ti cuceresti colegii, sa fii “de gasca”, este indicat sa alternezi incaltarile tip sport cu cele cu toc. Pantofii “inalti” sunt insa indicati la sedinte unde trebuie sa prezinti proiecte, sa arati ca ai rezultate remarcabile. “Iti dau prestanta, iar daca nu ai facut ceva bine, seful va fi mai bland”, explica psihologul Gina Gheoca.

Daca vrei sa inspiri siguranta, putere, poti purta pantofi decupati in fata sau sandale. “Purtatoarele acestui tip de incaltari sunt cele care-si spun parerile si se impun fara gres in fata altora. De regula, sunt persoane care reusesc prin fortele proprii”, arata Gina Gheoca.

Si culoarea conteaza!


Rosu, verde, albastru, dar si culorile metalizate, arata fie o persoana foarte sigura pe ea, cu pareri puternice si greu de schimbat, fie una care se exprima greu, dar care vrea sa atraga atentia. “Daca este vorba despre o vorbareata, atunci face parte din categoria celor puternici, iar daca vorbeste mai putin, gesticuleaza retinut, atunci face parte din categoria celor care vor sa atraga atentia asupra lor”, explica Gina Gheoca.

Pantofii albi indica o persoana fina, vioaie, dar careia nu-i place sa se certe si care nu este dispusa sa-si ia angajamente foarte mari la serviciu.

In privinta incaltarilor negre, aici totul este in functie de modelul pantofului.
“Bretelele arata o persoana simpla, sincera, rezistenta la stres. La fel se poate spune si despre persoanele care au pantofi negri inchisi la varf si cu tocuri”, mai spune Gina Gheoca. Purtatoarele de incaltari negre, demodate si fara toc, nu vor sa atraga atentia.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 11 Aug 2009, 01:18
    Si cand esti inalta?

    Este usor de spus sa porti tocuri inalte (peste 5-7 cm) cand esti o femeie migniona sau cel putin pana la 170cm inaltime. Insa cand esti inalta, ce optiuni ai sa nu pari cea mai inalta din birou, dominand toti barbatii din jur (carora, sa recunoastem, nu le place sa fie dominati la serviciu, mai ales daca sunt superiorii tai in functia pe care o detii). Tot la fel se pune problema si cu sotul. Sotului meu ii place sa port tocuri atata timp cat nu ma fac mai inalte decat el; in consecinta, cele de peste 7cm sunt excluse. Fetele inalte ce cred?? Ce expriente aveti voi in privinta asta? va pup pe toate :-)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod