Se cauta functionari pentru Uniunea Europeana

Daca vrei o cariera europeana, nu trebuie decat sa fii competent in domeniul tau de activitate, sa ai incredere in fortele tale proprii si sa aplici pentru un post...
Daca vrei o cariera europeana, nu trebuie decat sa fii competent in domeniul tau de activitate, sa ai incredere in fortele tale proprii si sa aplici pentru un post. In martie, de exemplu, sunt scoase la concurs joburi de administrator (AD5).

Se cauta profilele administratie publica europeana, drept, economie, audit si IT&C. Daca treci de toate probele, devii functionar european in pozitia de administrator. Te vei ocupa de elaborarea politicilor si de aplicarea legislatiei europene, de efectuarea de analize si de consiliere.

Cum procedezi


Daca te-ai decis sa candidezi pentru un post de functionar UE, primul pas este sa-ti creezi un cont personal pe site-ul oficial al Oficiului European pentru Selectia Personalului (EPSO - European Personnel Selection Office): www.eu-careers.eu.

Avand acest cont, te poti inscrie online in competitiile scoase la concurs de EPSO.
Este nevoie sa-ti completezi cu mare atentie un CV online, care sa ateste competentele tale vizavi de pozitia pentru care candidezi.

Ce probe dai


Din acest an, sunt doua etape. Prima este de preselectie, se sustine la computer, contraconometru, si se testeaza "abilitatile de rationament verbal, numeric si abstract, precum si capacitatea de gandire situationala".

Daca ai trecut de aceasta etapa, urmeaza a doua, insa doar dupa ce ai primit confirmarea ca prezentarea ta corespunde pozitiei pe care candidezi, ceea ce presupune intrarea intr-un centru de evaluare.


Aici vei avea de sustinut o proba scrisa, ce consta dintr-un studiu de caz in domeniul tau de specialitate, un exercitiu de grup. Iti vor fi testate abilitatile de prezentare. Daca treci de toate aceste probe, te prezinti la interviul structurat, fata in fata cu comitetul de selectie.

Cine poate participa


Pentru a aplica la un asemenea post, este obligatoriu sa fii absolvent de studii superioare. "De asemenea, este extrem de important sa te pregatesti temeinic pentru aceste etape de selectie, mai ales ca romanii nu sunt obisnuiti cu acest sistem de recrutare pe baza de competente", spune drd.
Mihaela Stroe, training manager al Euroconcurs.ro.

Cei care vor sa fie foarte bine pregatiti pot invata mai multe de la un trainer specializat, de la Bruxelles, pe 13 si 14 martie, care va fi adus de la Bucuresti de catre specialistii de la Euroconcurs.

Trainerul ii va pregati pe romani pentru ambele etape, prin exercitii practice, folosind teste reale. De asemenea, el le va oferi strategiile necesare pentru rezolvarea rapida si corecta a acestora. Mai multe detalii pe www.euroconcurs.ro.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ignat rodica pe 9 Dec 2013, 01:10
    sunt interesata si rog raspuns

    stimate doamne, stimati domni, sunt interesata sa particip la training-ul din martie 2014, astfel ca va rog sa ma aveti si pe mine in vedere. adresa este cea de mai sus, tel.: 0766985213

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod