Sănătatea și confortul, prioritățile vieții moderne

Chiar dacă trendurile se schimbă, modul în care trăim, locuinţa, sentimentele şi sănătatea sunt strâns legate de tot ceea ce ne înconjoară. „Cum ne hrănim sănătos?”, „Cum ne alegem locuinţa?” sau „Cum să trăim armonios?”. Întrebări la care au răspuns în cadrul evenimentului „Sănătatea și confortul, prioritățile vieții moderne”, desfășurat joi, 10 martie, la Cafepedia Piața Alba Iulia,  companii precum Elcomex Agroindustrial, Romtor Real Estate, Farmec SA, Aqua Carpatica și Domeniile Sămburești.

Unul dintre cele mai sănătoase alimente este laptele de capră. Mihaela Bachmann, marketing manager la Elcomex Agroindustrial, a explicat că „proprietățile nutritive ale laptelui de capră sunt superioare celui de vacă. Este ușor digerabil, un antiinflamator cunoscut, ajută la creșterea imunității, este un excelent profilactic și tratament în anumite boli.
Este potrivit pentru toate vârstele. Cu o structură asemănătoare laptelui matern este indicat pentru hrănirea sugarilor. Iar conţinutul crescut de potasiu şi cel redus de sodiu, îl recomandă drept protector cardiac
”.

Specialităţile Elcomex Agroindustrial, comercializate sub brandurile LactIQ și Zana, sunt produse din lapte colectat zilnic de la capre de rasă franțuzească, crescute în Dobrogea (zona Constanței), au origine controlată și sunt recomandate de Asociaţa BIO România, ca fiind 100% NATURALE (nu conțin conservanți sau alți aditivi).

În portofoliul nostru de produse se află lapte de capră, iaurt, iaurt de băut, sana, kefir, lapte bătut, brânzeturi lactice natur și cu diferite condimente, brânză aerată, telemea, cașcaval și brânză în pastă tare, a precizat d-na Bachmann. Toate acestea sunt foarte gustoase şi sănătoase.
Doresc să subliniez calităţile kefirului obţinut din lapte de capră. Este o băutură excelentă, hrănitoare, care se asimilează ușor datorită dublei fermentații, cu proprietăți benefice asupra tranzitului digestiv și sănătății colonului. Bun la gust, acrișor, acidulat, un adevărat energy-booster, recunoscut din antichitate ca băutură cu proprietăți miraculoase (prelungește viața, întârzie îmbătrânirea, memoria, crește imunitatea), kefirul se obține din culturi lactice selecționate în lapte
”.

Un rol foarte important la alegerea unei locuinţe trebuie să revină consultantului imobiliar. El este acela care caută cele mai bune soluţii pentru a rezolva în mod optim orice necesitate a clienţilor săi.

Evaluatorii imobiliari autorizați se ocupă de crearea de rapoarte pentru orice tip de proprietate imobiliară, a explicat d-na Anca Mihaela Barbăroșie, managing partner la Romtor Real Estate.
Iar actuala modificare a codului fiscal impune efectuare, în anumite situații, a unei expertize. Vreau să precizez faptul că dreptul de a evalua se obține urmând studii de specialitate care sunt continuate prin cursuri de formare periodice. De aceea, cred că experienţa şi competenţa profesională recomandă solicitarea serviciilor unui expert evaluator atunci când decideţi că este momentul cumpărării unei locuinţe
”.

Preţul locuinţei este cel mai important aspect la cumpărarea unei locuinţe iar pe locul al doilea se află locaţia, suprafaţa şi alte costuri ce le implică noua casă. Alte criterii sunt apropierea de un loc de joacă pentru copii, de o grădiniţă sau o şcoală, centrele comerciale, restaurantele şi bisericile”, a observat d-na Barbăroșie.Pentru a obţine un preţ corect, cei de la Romtor Real Estate recomandă luarea în calcul, în momentul în momentul alegerii unei locuinţe, următoarele criterii: localizarea imobilului; dotările și serviciile din zonă; locuința în sine dar şi gradul de eficienţă energetică şi anul de construcţie joacă un rol important în stabilirea preţului.În cazul în care nu apelează la un consultant, pentru alegerea locuinţei, circa jumătate dintre români utilizează internetul şi site-urile specializate, în proporţie mai mică consultă rubricile ziarelor sau întreabă prietenii şi familia dacă ştiu de proprietăţi scoase la vânzare.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod