Pregateste-te de concediu

Ai fixat data concediului si abia astepti sa vina ultima zi de munca. Desi te gandesti deja la vacanta, nu lasa un munte de dosare incomplete sub birou.

Ai fixat data concediului si abia astepti sa vina ultima zi de munca.

Desi te gandesti deja la vacanta, nu lasa un munte de dosare incomplete sub birou.

Risti sa te gandesti tot la munca in loc sa te relaxezi.

Inainte de a pleca in vacanta fa un cadou colegilor, sefului si tie insati, asigurandu-te ca munca ta este sub control.

Cu o luna inainte

Planifica

Uita-te in agenda ta si fa o lista cu proiectele la care vei lucra in urmatoarele saptamani. Daca sunt termene de predare care coincid cu zilele dinaintea plecarii tale, considera-le o prioritate si trece-le in fruntea listei cu ce ai de facut.

Astfel te asiguri ca le vei realiza la timp si nu iti vei aminti de ele in ultima clipa.

Anunta-ti seful

Este important ca seful tau sa stie cu ceva vreme inainte de plecarea ta pentru ca sigur exista o “politica de concedii” in companie.

Te va ruga sa completezi un formular pentru ca departamentul de resurse umane sa poata tine socoteala zilelor de concediu care ti-au ramas si sa iti calculeze salariul. In anumite companii se acorda si o prima de concediu asa ca trebuie sa te inscrii din timp la ea.

Cu doua saptamani inainte

Stabileste inlocuitorul

Chiar daca tu iti lasi treburile in ordine, pe durata absentei tale va fi nevoie de cineva care sa stie ce trebuie facut in cazul in care este nevoie de ceva ce intra in atributiile tale. Fie ca alegi tu acest coleg, fie ca este numit de sef, trebuie sa ai o discutie de informare cu el.

Stabileste o sedinta care va avea loc cu doua zile inainte ca tu sa intri in concediu si in care sa il informezi ce trebuie facut. Alege o zi si o ora exacta, in functie de timpul sau liber, in care sa discutati despre tot ce consideri tu ca este necesar sa stie despre proiectele tale in absenta ta.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod