Cum iti distrugi cariera fara sa-ti dai seama

Gandeste-te ca totul este posibil si apoi treci la fapte. Asuma-ti riscuri, incearca lucruri noi, invata si maturizeaza-te in urma propriilor greseli. "Actioneaza si vei reusi", ne avertizeaza un CEO din domeniul sanatatii. "Apoi, reevalueaza si chiar mareste stacheta propriilor ambitii - pentru ca numai astfel vei reusi sa faci mai mult decat ai crezut vreodata ca este posibil".

Gandul ca banii sunt totul

Un salariu foarte bun nu este intotdeauna echivalentul fericirii.
Un CEO al unei imense companii de servicii afirma: "In realitate am observat ca majoritatea oamenilor - fie ca sunt directori sau personal - realizeaza faptul ca banii in sine valoreaza prea putin atunci cand esti cu adevarat nefericit". Satisfactia activitatii profesionale este principalul motiv pentru care oamenii isi aleg un anumit loc de munca.

Atitudinea gresita

"O atitudine gresita ii va omori chiar si pe cei mai talentati oameni", remarca un top manager care a observat foarte multe persoane talentate esuand sau ridicandu-se.
De asemenea, un alt CEO care a raspuns sondajului afirma: "Nimic nu te va ridica mai repede decat entuziasmul pe care ti-l da atitudinea pozitiva, spunandu-ti ca poti".

Barfa si regulile nescrise la birou

"Urasc sa aud ca cineva isi saboteaza superiorul numai de dragul de a fi avansat - o astfel de metoda nu va functiona niciodata pentru mult timp si mai degraba va distruge cariera persoanei respective decat sa o construiasca", ne spune un CEO. "Barfa este sfarsitul imediat al carierei celui care o practica in compania mea", afirma un alt CEO care a condus de-a lungul timpului mai multe companii importante.
Foarte multi manageri de top au subliniat faptul ca aceste doua activitati vor submina, vor subrezi si chiar vor distruge cariera ta profesionala.

Un alt manager a subliniat faptul ca - "atunci cand esti prins(a) in plasa barfei sau a regulilor nescrise din birou, vei uita de propriile teluri, de misiunea pe care o ai si motivatia pentru care faci ceea ce faci. Acest lucru te va conduce catre o lipsa de rezultate - ceea ce inseamna intotdeauna un factor care iti va omori cariera profesionala".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod