Cat castiga un farmacist

Cât câștigă un farmacist în cele 9 țări cu cele mai mari salarii pentru această profesie

Activitatea farmaciștilor are drept obiectiv folosirea în siguranță și în mod eficient a medicamentelor. Eliberează medicamente pe bază de rețetă și oferă sfaturi pentru administrarea celor care nu necesită trimitere de la medic. Descoperă cât câștigă un farmacist în țările care oferă cele mai mari salarii.
Meseria de farmacist impune atenție la detalii și cunoștințe de specialitate, astfel încât să se asigure prevenirea riscurilor în cadrul procesului de adminsitrare a medicamentelor. Sfatul farmacistului este indispensabil pentru a evita efectele adverse precum și pentru a obține alternative în cazul în care un medicament care nu necesită rețetă nu-ți face bine. Dacă te-ai întrebat cât câștigă un farmacist merită să parcurgi lista țărilor cu salariile cele mai mari, care îți va indica valori concrete în ceea ce privește veniturile înregistrate pentru această profesie.
Folosirea frecventă sau temporară a medicamentelor impune prudență și rolul farmacistului este unul esențial pentru reducerea riscurilor potențiale și a complicațiilor create de diferite afecțiuni.

 
Iată cât câștigă un farmacist în tările care oferă cele mai mari salarii:

 
1.
Africa de Sud: 38.000 de dolari

Africa de Sud este o țară în care profesia de farmacist este foarte căutată. Deși salariile medii sunt foarte bune și în primii 10 ani de lucru se oferă creșteri substanțiale, rata de promovare după ce se acumulează 10 de ani de experiență începe să stagneze. Totuși, este adevărat că farmaciștii experimentați pot schimba des jobul, selectând o firmă care are o ofertă mai avantajoasă.

 
2. Noua Zeelandă: 40.000 de dolari

Salariul mediu al unui farmacist din Noua Zeelandă ajunge la 40.000 de dolari anual, dar veniturile înregistrate pentru această profesie fluctuează destul de des. La salariul fix se adaugă și bonusurile și procentul din profitul fiecărei firme, iar un farmacist cu multă experiență poate depăși ușor acest prag.
 
Farmacist salariu 

 
3.
Irlanda: 55.000 de dolari

Veniturile unui farmacist din Irlanda cu tot cu bonusuri ating 55.000 de dolari la nivel de an. În primii 5-10 ani de lucru vor apărea mai des creșteri salariale, dar după aceea veniturile se vor modifica destul de rar.

 
4. Germania: 60.000 de dolari

Pentru a deveni farmacist în Germania este necesar să termini facultatea și să ai o specializare postuniversitară în domeniu. În cazul farmaciștilor cu peste 10 ani de experiență se ajunge la un venit anual de 60.000 de dolari.

 
5. Regatul Unit: 65.000 de dolari

În cadrul chestionarelor realizate de Hunter Huma Capital pentru profesia de farmacist s-a concluzionat că salariul mediu al unui farmacist în Marea Britanie este de 65.000 de dolari.
Creșterile salariale apar destul de des în primii 5-7 ani de lucru. Ulterior, dacă farmacistul realizează și o specializare în domeniul psihologiei, poate obține venituri și mai mari.

 
6. Australia: 78.000 de dolari

Un farmacist autorizat câștigă până la 78.000 de dolari pe an în Australia, dar veniturile vor fi mai mici dacă se lucrează în zone mai puțin frecventate.
 
Farmacist venituri 

 
7. Elveția: 87.000 de dolari

Salariul și bonusurile unui farmacist la nivel de an pot atinge 87.000 de dolari în Elveția. Calificarea pentru această profesie impune teste riguroase, dar profesia asigură stabilitate financiară.

 
8. Canada: 95.000 de dolari

Salariul unui farmacist din Canada se va situa în intervalul 80.000 - 95.000 de dolari și poate varia în funcție de regiune sau provincie.
Pentru a deveni farmacist va trebui să termini facultatea și să ai doctoratul în domeniul farmaceutic. La final se obține autorizația, în urma unui examen la nivel național.

 
9. SUA: 107.000 de dolari

Indiferent dacă este vorba despre o zonă metropolitană sau nu, salariul mediu al unui farmacist variază între 107.000 și 115.000 de dolari. Contează foarte mult experiența și angajatorul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod