Carieră. 10 lucruri pe care n-ar trebui să le facă niciodată un lider

O persoană care își asumă doar succesul echipei și aruncă eșecul în cârca altora, care dă ordine fără să se implice activ este doar un șef ca oricare altul, nu un lider
Se vorbește tot mai des în ultima perioadă despre o criză de leadership. “Avem potențial, dar ne lipsesc liderii adevărați care să valorifice acest potențial”, se spune. O persoană care își asumă doar succesul echipei sale și aruncă eșecul în cârca altora, care dă doar ordine fără să se implice activ în munca propriu-zisă este doar un șef ca oricare altul, niciodată un lider. Specialiștii în resurse umane sunt de părere că succesul unei organizații constă nu într-o echipă de subalterni condusă de un șef, ci într-o echipă de lideri coordonată de un lider. 

Petru Păcuraru, fondator și Managing Partner HPDI, specialist în leadership, susține că dezvoltarea unei companii presupune ca fiecare membru al organizației să fie un lider.
Este un concept simplu, dar este o adevărată provocare să fie pus în aplicare. Dacă vrei să fii o organizație lider în domeniul tău, majoritatea oamenilor tăi trebuie să fie lideri”, precizează specialistul. 

Necesitatea unui mediu prielnic

Totuși, cum putem crea un mediu în care angajații să dea dovadă de creativitate şi energie, obținând cele mai bune rezultate? Cu alte cuvinte, cum putem crea un mediu în care toată lumea să aibă posibilitatea de a conduce? “Liderii acestui mileniu trebuie să scaneze lumea pentru semnale de schimbare și să fie capabili să reacționeze instantaneu. Trăim într-o lume care solicită din ce în ce mai multe informații relevante”, mai spune Păcuraru.
Acest lucru înseamnă abilitatea de a conecta oameni și idei, în situațiile în care alții nu văd nicio legătură posibilă.
O perspectivă cât mai bine documentată este mai importantă ca niciodată pentru a anticipa și pentru a reuși într-o lume în continuă schimbare. Astfel motto-ul <Cel mai bun mod de a prezice viitorul este să îl creezi tu însuți> capătă sens
”, adaugă trainerul HPDI. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod