S-au inventat cauciucurile care se umfla singure

O companie din Cehia ne ajuta sa scapam de una dintre cele mai mari probleme ale unui sofer, fie el barbat, fie ea femeie: cauciucurile care se umfla singure, in mers.

Fiecare soferita vrea sa uite, pe cat posibil, de problemele aparent marunte legate de masina sa, insa care necesita foarte multa atentie. Printre acestea se numara mentinerea nivelului uleiului de motor (undeva sub capota, se rezolva de obicei in serviec si e treaba de barbati), improspatarea lichidului de parbriz (asta e mai simpla, se toarna apa in rezervorul special si... voila!), sau spalarea frecventa a masinii (o masina murdara e echivalentul unei camasi murdare). Ei bine, o companie din Cehia merge si mai departe si mai taie o grija de pe lista, inventand cauciucurile care isi mentin presiunea constanta prin intermediul unui sistem care impinge aer in interior la fiecare rotire a pneului.

Pachetul cehilor de la Coda Development se numeste Self Inflating Tyre (SIT) si nu risca o eventuala explozie din cauza umflarii constante, deoarece compania a gandit si un gadget prin care surplusul de aer este scos din cauciuc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod