Primul incarcator pentru bateriile alcaline

Compania americana Hammacher Schlemmer a pus in vanzare singurul incarcator de baterii alcaline. Bateriile - pe care, dupa ce se termina, le aruncam - vor putea fi incarcate si refolosite...
Compania americana Hammacher Schlemmer a pus in vanzare singurul incarcator de baterii alcaline. Bateriile - pe care, dupa ce se termina, le aruncam - vor putea fi, de acum, incarcate si refolosite de maximum 10 ori.

Tipurile de baterii alcaline care pot fi reincarcate cu ajutorul acestui dispozitiv sunt: AAAA, AAA, AA, C, N, D, 6V si 9V.
Incarcatorul foloseste un microprocesor care detecteaza tipurile de baterii, precum si starea lor inainte de incarcare. Se pot incarca patru baterii deodata, indiferent de dimensiuni sau de tipul bateriilor, un voltmetru incorporat masurand puterea fiecarei baterii si afisand starea de incarcare cu ajutorul celor patru LED-uri.


Incarcatorul pentru baterii costa insa cam mult: 70 de dolari, adica 170 de lei. Avand in vedere faptul ca, in prezent, acumulatorii (care se pot refolosi de cateva sute de ori) sunt mai mult decat accesibili, cumpararea unui incarcator pentru bateriile alcaline nu se prea justifica. Cu aceiasi bani se poate cumpara un set de patru acumulatori de tip AAA (sau R6) cu incarcator si... ne mai raman bani si de o cafea (eventual servita intr-un local scump!).

Din pacate, unele inventii vin mai tarziu decat ar trebui.
Incarcatorul pentru baterii ar fi fost foarte util - si mai mult ca sigur ca multa lume l-ar fi cumparat - cu cativa ani in urma, cand acumulatorii nu se prea gaseau, erau foarte scumpi si un incarcator pentru acumulatori costa foarte mult. Dar cand ai posibilitatea sa cumperi, cu bani mai putini, un incarcatori pentru acumulatori, de ce ai investi intr-un incarcator pentru baterii?
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sandu pe 23 Apr 2013, 22:49
    incarcator baterii alcaline

    Majoritatea aparatelor au fost consrtuite pentru tensiuni de 1,5 v, 3,5,-6-9 v ori acumulatorii au 1,2 v si aparatele nu mai au performante. Daca se vor fabrica acumulatori de 1,5 v se vor putea inlocui bateriile cu succes. Doresc un incarcator pentru alcaline.

    0
    0

  • Alina pe 24 Ian 2011, 17:55
    Pretul unui incarcator pentru baterii e mult mai mic ... 51 RON

    Eu am cumparat incarcatorul nJoy U200 de la www.vexio.ro cu 51 ron, nu 170 lei si mi-a fost livrat chiar a doua zi. Mie mi se pare foarte util pentru ca nu mai arunc bateriile alcaline dupa ce s-au consumat si nici nu trebuie sa investesc mai multi bani in acumulatori si incarcator pentru acumulatori. L-am testat pe bateriile alcaline de la aparatul de aer conditionat si functioneaza.

    1
    0

  • dasa pe 24 Ian 2011, 17:49
    a aparut si in Romania

    https://www.vexio.ro/incarcator-usb-njoy-pentru-baterii-alcaline--nimh--nicd_P16985

    0
    0

  • theodorin nasulea pe 17 Dec 2010, 07:33
    vreau un incarcator de baterii alcaline. cum pot sa-l procur si de unde?

    buna ziua. doresc neaparat un incarcator pentru baterii alcaline. cum si de unde-l pot procuraE88F

    1
    0

  • vio pe 15 Nov 2010, 14:53
    deoarece bateriile au 1,5 V...de-aia

    De ce sa investesti in incarcator pt baterii? E simplu... Majoritatea produselor folosesc baterii care au tensiune de 1,5V si nu acumulatoare de 1,2V. Ca atare folosirea acumulatoarelor duce la necesitatea reincarcarii frecvente a acumulatoarelor ...si de aici costuri suplimentare care in timp anuleaza avantajul costului mic al acumulatoarelor+incarcator.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod