Femeile, mai atente la volan decat barbatii

Rezultatele unei investigatii sociologice arata ca femeile sunt mai atente la volan decat barbatii.

Un studiu efectuat pe 1.350 de subiecti a dezvaluit ca barbatii sunt mai distrasi de la atentie in timp ce conduc decat femeile. Subiectii acestei investigatii sociologice au dat o lista cu cele mai frecvente elemente care le distrag atentia celor aflati la volan.

Studiul efectuat de o societate de asigurari din Australia a aratat ca radio-casetofonul reprezinta cea mai comuna susrsa de distragere a atentiei, aceasta fiind cauza neatentiei in peste 75% dintre situatii. Alti mobili ai neatentiei la volan sunt consumul de bauturi in timpul condusului si muzica.

Circa 30% dintre barbatii intervievati au declarat ca au fost aproape de accident din cauza neatentiei la volan, in timp ce doar 20% dintre femei s-au aflat intr-o astfel de situatie. Neatentia cauzata de uitatul dupa persoanele de sex opus in timpul condusului nu a fost un punct al listei dupa care s-a intocmit studiul.

Printre activitatile neobisnuite care distrag atentia la volan se numara machiatul, barbieritul, cititul ziarului sau rasfoirea hartilor.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 20 Mar 2008, 14:39
    doar o observatie :)

    "Neatentia cauzata de uitatul dupa persoanele de sex opus in timpul condusului nu a fost un punct al listei dupa care s-a intocmit studiul" Numai un barbat putea sa faca acest comentariu. Am verificat presupunea si se pare, Robert, ca am avut dreptate :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod