Veste teribilă despre Gabriel Cotabiţă: "Are puţine şanse să-şi mai revină"


Varianta infarctului a fost exclusă de medici, însă leziunile cerebrale ale cântăreţului în vârstă de 59 de ani ar putea fi severe. Unul dintre cei mai cunoscuţi neuorologi din România, prof. dr. Constantin Popa nu crede că starea acestuia se va îmbunătăți.
"Activitatea cerebrală a unui pacient cu stop cardiac şi care este resuscitat mai multe minute este serios afectată. Practic, creierul nu mai funcţionează în tot acest timp, el neprimind oxigen. Chiar dacă pacientul este menţinut acum artificial şi inima pompează sânge, tot ce ajunge la creier ar putea fi inutil", a declarat reputatul neurolog pentru Evenimentul zilei.

"Un pacient care stă mai mult de 48 de ore într-o stare fără activitate cerebrală, perioadă în care nu-şi reia funcţiile normale ale creierului, are puţine şanse să-şi mai revină.
Practic, celelule nervoase sunt serios avariate, adică nu mai există activitate cerebrală, în termeni ştiinţifici numindu-se moarte cerebrală"
, a mai spus Constantin Popa.

"Eu discut despre cazuri generale, nu neapărat despre cazul lui Gabriel Cotabiţă. În ipoteza în care pacientul şi-ar reveni, ceea ce nu este sigur, ar avea leziuni severe, cu defecte majore ale activităţii creierului. Asta pentru că celulele nervoase nu-şi mai revin"
, a precizat neurologul.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod