Teroare la Paris: Doi români au murit în atentatele din capitala Franţei

MAE a anunţat sâmbătă că doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris, informaţia fiind confirmată de autorităţile franceze, potrivit Mediafax.
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, condoleanţe familiilor celor doi români care au murit în urma atacurilor teroriste din Paris, afimând că, din nou, "sufletele noastre sunt în doliu" şi cere tuturor să rămână uniţi şi solidari.

"În tragedia de azi-noapte din Paris şi-au pierdut viaţa doi cetăţeni români. Din nou, sufletele noastre sunt în doliu şi vă cer tuturor să rămânem uniţi şi solidari. Familiilor îndoliate le transmit toată compasiunea mea", a transmis Klaus Iohannis pe Facebook.
 
Un alt cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile din capitala Franţei.
Persoana în cauză a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată. 
 
Cel puţin 128 de persoane au fost ucise şi alte 200 rănite în urma unor atentate teroriste multiple care au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se numără şi doi cetăţeni români. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. 
 
Ambasada României în Franța a anunțat, sâmbătă, că în semn de solidaritate cu poporul francez a coborât în bernă drapelul național, la sediul misiunii de la Paris.

"Profund marcați de atacurile teroriste barbare care au avut loc ieri la Paris, Ambasada României în Franța transmite condoleanțe și este alături de familiile și cunoscuții celor care și-au pierdut viața sau au fost răniți în aceste tragice evenimente.
În semn de solidaritate cu poporul francez, Ambasada României la Paris a coborât în bernă drapelele naționale arborate pe sediul misiunii"
, a precizat reprezentanța diplomatică a României, pe pagina sa de Facebook. 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod