Cum arată iarna în cel mai friguros loc de pe Pământ? Temperatura scade până la -71 de grade Celsius

Există un sat pe Pământ unde recordul de temperatură a fost de -71 de grade Celsius. Se numeşte Oymyakon şi este considerat cel mai friguros loc din lume!

Un sat din Rusia, Oymyakon, a bătut recordul la frig în anul 1924 când temperatura a scăzut până la -71,2 grade Celsius. Fascinat de aceste regiuni, un fotograf din Noua Zeelandă, Amos Chapple, a făcut o călătorie de două zile în Yakutsk și Oymyakon pentru a surprinde momente din viața de zi cu zi din această regiune geroasă, scrie boredpanda.com

„Eram îmbrăcat în pantaloni subțiri când am ieșit pentru prima dată afară la -47 de grade. Îmi amintesc acel sentiment, de parcă frigul m-a apucat de picioare.

Un alt moment imprevizibil era atunci când saliva mea îngheța și se transforma în ace de gheață care îmi înțepau buzele”, a povestit fotograful despre senzaţiile pe care le-a trăit în această călătorie.

În luna ianuarie, în această regiune, temperatura medie este de -50 de grade Celsius. De aceea, Oymyakon este cel mai friguros loc de pe Pământ şi a fost denumit "Polul Frigului".

18 Ianuarie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod