Cântărețul Harry Styles a cedat drepturile de autor pro bono filmului “Care dintre noi”, de Chris Simion – Mercurian

După ce a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2017, regizoarea Chris Simion – Mercurian a început lupta cu această boală și a învins-o.
În România cancerul încă este văzut încă de multă lume ca o stigmatizare, iar femeile care se trezesc în această boală, de cele mai multe ori , trebuie să traverseze singure această încercare.  
 
“Cancerul mi-a arătat cât de mult umor am, cât de puternică sunt și cât de plină de imaginație. Nu am lăsat cancerul să mă schimbe și nici să mă oprească din a face ceea ce-mi provoacă bucurie. Am pus boala pe locul doi și viața pe primul loc. Și așa am reusit să mă folosesc de această experiență. “ spune Chris Simion- Mercurian, regizor și vice-președinte Asociația R.O.Z.

În acest spirit, Chris a făcut filmul “Care dintre noi” care propune o altă abordare, arată o altă latură a acestei boli, o perspectivă luminoasă, plină de umor și speranță atât pentru cei care  trec direct prin boală, pentru însoțitorii acestora cât și pentru cei care nu au avut de-a face cu ea. În mod special, muzica aparține celebrului cântăreț și compozitor, Harry Styles, din Marea Britanie, care și-a cedat drepturile de autor realizatorilor filmului cu titlul pro bono. ”Care dintre noi” este despre bucuria de a trăi indiferent ce-ți oferă viața, despre acceptarea bolii ca dar, despre depășirea limitelor și cunoașterea unor noi fețe ale ființei noastre.
”Care dintre noi” pentru că nu știm niciodată care dintre noi se poate îmbolnăvi.

30 decembrie, ora 20.00, o nouă difuzare a filmului

 
Filmul a avut premiera în luna octombrie și a a fost difuzat deja de cinci ori pe paginile unor ONG-uri partenere dar a fost cerut și de cel mai important grup suport din America și de unul din cele mai importante ONG-uri din Europa, “Think Pink Europe”.  Următoarea difuzare va fi pe 30 decembrie, ora 20.00, pe pagina de facebook a Asociatiei ROZ.

Actori și producție
 
În film joacă actorii Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Crina Semciuc, dar și Delia Grigoroiu – pacientă, Georgiana Popescu – asistentă, Eva Spiru – studentă la medicinăși copilul Alexandra Mercurian. Sunet: Ștefan Mămurean. Director de imagine: Cristi Enache. Montaj: Total Image Solutions. Scenograf: Maria Miu. Text și regie: Chris Simion – Mercurian.
Partenerii proiectului sunt BrystolMyers Squibb si Novartis.

Producători: Grivița 53, Fundația Renașterea și Pacientul 2.0.
Co-producători: Asociația R.O.Z. și Întreprinderea de cultură.

”Când lucrezi cu Chris simți încredere, simți că e nevoie de tine, simți că ai un sens. Nu e pur și simplu un alt proiect, desi toți avem nevoie de proiecte, de spectacole, de filmări, de personaje, de continuitatea activității noastre. Înainte de orice alte considerente,  mi-a dat un rost pentru care să exist, pentru care să lucrez, pentru care să-mi pun întrebări. Acest film e ca un suport, e o susținere și sper că vă alina o parte din angoasele, din neliniștile, din spaimele, din tenebrele ce sporesc gravitateași impactul pe care-l are boala asupra omului”, spune Maia Morgenstern.

”Cancerul nu este o boală. Este o călătorie, e o oportunitate.  Filmul este modul meu de a le reaminti oamenilor că au în sine o putere nebănuită de a trece un obstacol greu. Trebuie doar să aibă răbdare, să nu se panicheze. Boala asta conține o experiență majora, cu delete total dar exista situații mult mai dramatice decât cancerul.
În afara de asta, viață e frumoasă cu tot ce vine la pachet, nu doar cu ceea ce ne convine nouă. Ceea ce nu coincide cu agenda noastră, imprevizibilul, poate să ne aducă de fapt o schimbare profundă în bine. Doar să lăsăm să se întâmple. Să nu ne opunem.”
spune Chris Simion – Mercurian.

Chris Simion - Mercurian este una dintre cele mai apreciate și îndrăgite regizoare din România. A regizat peste 40 de spectacole și a publicat 11 cărți, a militat pentru promovarea și susținerea teatrului independent în Romania și a inițiat nenumărate proiecte cu acest scop printre care Undercloud, festivalul de teatru independent. În urma cu 3 ani a demarat proiectul Grivița 53 - ,,Primul teatru construit împreună” unde visează să ridice de la zero primul teatru independent. A vândut casa bunicii sale, cu banii câștigați a cumpărat terenul din CaleaGrivitei 53 și pentru construcție a început să vândă cărămizi celor care vor să se alăture acestui demers.

Din luna octombrie 2020 Chris este vicepreședinte și co-fondator al Asociației R.O.Z.
înființată cu scopul prevenției împotriva cancerului și îmbunătățirii calității vieții pacienților oncologici.

Luni, 28 decembrie, vă așteptăm la o cafea virtuală timp de jumătate de oră pe pagina de Facebook a filmului “Care dintrenoi”, la ora 11.00 unde împreună cu Chris Simion – Mercurian, Delia Grigoroiu (Asociația ROZ), Lucian Ioniță (Pacientul 2.0), Mihaela Geoană (Fundația Renașterea), Cătălin Radu(BrystolMyers Squibb) vom trage concluziile despre prima etapă a filmului și vom dezvălui ce urmează pentru 2021.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod