Bobi Pricop și echipa spectacolului “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, premiul pentru #teatru în cadrul Galei Radio România Cultural, ediția aXVIIa

Luni, 20 martie 2017, a avut loc la Teatrul Odeon din București cea de a XVIIa ediție a Premiilor Radio România Cultural. În cadrul Galei s-au acordat premii pentru nouă secțiuni – poezie, proză, teatru, film, arte plastice, știință, muzică, educație, proiecte culturale și festivaluri.
Regizorul Bobi Procop și echipa spectacolului “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” au obținut premiul pentru secțiunea teatru, “pentru omogenitatea performanței pe toate palierele creației scenice”.

“E o mare onoare acest premiu, mai ales datorită faptului că se adresează atât mie cât și întregii echipe. Nu există bucurie mai mare pentru un regizor decât să primească un premiu împreuna cu echipa lui”, a spus aseară Bobi Pricop, regizorul spectacolului O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții, în momentul în care a primit Premiul Radio România Cultural pentru #teatru.


Pe scena a urcat întreaga echipa a spectacolului: actorii Ciprian Nicula, Ana Ciontea, Carmen Ungureanu, Rodica Ionescu, scenograful Adrian Damian, Dan Adrian Ionescu & Mizdan, care au realizat proiecțiile video și instalațiile interactive, Alexei Țurcan, compozitorul muzicii originale. Mulțumirile au mers către traducătorul Andrei Marinescu dar și către producătorul spectacolului – Teatrul Național “I.L. Caragiale” București.

Scenograful Adrian Damian a adresat mulțumiri oamenilor care nu sunt pe scenă, respectiv intregii echipe tehnice a Teatrului Național din București, “o echipă excepțională”.


Spectacolul O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii (după un roman de Mark Haddon, adaptarea Simon Stephens, traducerea Andrei Marinescu), spectacol montat la Teatrul Național “I.L.
Caragiale” București în stagiunea 2015-1016 a primit numeroase premii - Premiul Pentru Cel Mai Bun Spectacol al Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, ediția a XXIIa, Premiul Pentru Cea Mai Bună Regie (Bobi Pricop) iar Ciprian Nicula, înterpretul lui Christopher, adolescentul de 15 ani cu sindrom Asperger a primit Premiul Pentru Cel Mai Bun Actor, Ana Ciontea a fost nominalizată la Premiul Pentru Cea Mai Bună Actriță pentru rolurile interpretate în spectacol, iar Adrian Damian a fost nominalizat la Premiul Pentru Cea Mai Bună Scenografie, în cadrul aceluiași festival.



În cadrul Galei Premiilor UNITER, care va avea loc luni, 8 mai, la Timișoara, Bobi Pricop își dispută premiul pentru cea mai buna regie iar Ciprian Nicula premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod