Actorul Willie Garson a murit la vârsta de 57 de ani. Starul din Sex and the City suferea de cancer

Actorul, care suferea de cancer pancreatic, a încetat din viață marți seară, fiind înconjurat de familia sa, potrivit people.com. 

Willie Garson a interpretat rolul Stanford Blatch, cel mai bun prieten al personajului Carrie Bradshaw interpretat de Sarah Jessica Parker în serialul și filmele spinoff „Sex and the City”. El apare și în noul film „And Just Like That”, din aceeași serie, care va fi lansat în această toamnă.

După ce serialul a fost întrerupt în anul 2004, Garson și-a continuat cariera în seriale de televiziune și a lucrat pentru producții precum „White Collar”, „Whole Way Down” și „Hawaii Five-O”, dar și în câteva filme.


Garson a fost ultima dată activ pe rețelele de socializare pe 4 septembrie, când a distribuit pe Twitter mesajul „Fiți buni unii cu ceilalți...
Întotdeuna. Iubire tuturor”.

Nathen, fiul actorului, a postat un mesaj emoționant de adio pentru tatăl său, numindu-l „cea mai dură, amuzantă și inteligentă persoană pe care am cunoscut-o”.


„Te iubesc atât de mult, tata. Odihnește-te în pace. Sunt bucuros că ai împărtășit toate aventurile tale cu mine și am reușit să realizăm atât de multe. Sunt foarte mândru de tine. Ai fost întotdeauna cea mai dură, amuzantă și inteligentă persoană pe care am cunoscut-o vreodată”, a scris fiul actorului în postări pe Instagram și Twitter.


Pentru cei mai mulți fani ai serialul „Sex and the City”/„Totul despre sex”, Garson reprezintă îndrăgitul personaj Stanford Blatch - Stanny - simpaticul prieten gay al lui Carrie.

Personajul său, care a apărut prima dată în episodul pilot din anul 1998 al serialului, a deschis uși pentru comunitatea gay și a adus în discuție subiecte care nu mai fuseseră abordate pe micul ecran.
Stanford vorbea deschis cu prietenele săle heterosexuale despre sex, întâlniri amoroase, respingere, insecuritate și despre ce își doresc bărbații.


În sequel-ul „Sex and the City 2”, lansat în 2010, Stanford s-a căsătorit cu rivalul său, Anthony, într-o ceremonie oficiată de Liza Minnelli. Acest lucru se întâmpla cu cinci ani înainte ca Statele Unite să legalizeze căsătoria dintre persoane de același sex în toate cele 50 de state.

Willie Garson nu era gay, dar se mândrea cu faptul că interpretează un personaj gay. În timp ce publicul se distra pe seama glumelor lui Stanny, Garson spera ca îndrăgitul său personaj să îi facă pe oameni mai toleranți.
„Era important pentru show să arate că poți fi mândru că ești gay, că te poți distra, că poți fi deschis și confortabil cu cine ești”, a declarat actorul într-un interviu din anul 2016 pentru The Huffington Post.

„Tocmai trecusem prin criza SIDA și toate reprezentările gay din filme erau întunecate și se vorbea în șoaptă despre asta. Dar Stanford era de genul 'Hei, sunt gay! Foarte gay. Super gay. Și sunt fericit cu asta. Îmi caut un iubit, un soț'. Era foarte deschis și foarte diferit de ceea ce se văzuse până atunci”, a adăugat actorul despre personajul său.

În anul 2009, Garson a adoptat un băiat în vârsta de șapte ani pe nume Nathen.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
22 Septembrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod