Exemplul uluitor al unei femei: La 15 ani trăia pe stradă, a devenit pompier, și-a dat doctoratul și a scris o carte

După o adolescență tulbure, petrecută pe străzi, Sabrina Cohen-Hatton a devenit unul dintre cei mai buni pompieri britanici, dar și o scriitoare de succes

Înainte de a scrie cartea, Sabrina nu prea amintea de trecutul ei: "E amuzant să privești înapoi, dar eu am petrecut mult timp încercând să-l țin în urma mea. Când am decis să-l dezvălui, a fost important să inventez pe altcineva, pentru ca oamenii să n-aibă prejudecăți. Mi-a luat mult să iert. A fost îngrozitor să vorbesc despre asta."

Sabrina este acum ambasadoare a revistei Big Issue și vrea ca și alții care se află într-o situație prin care a trecut ea să știe că circumstanțele nu trebuie să-i definească.

Înainte de a scăpa de viața de pe stradă, ea nu și-a imaginat niciodată că va deveni pompier. "Motivul pentru care pompierii m-au încadrat a fost că am trăit cele mai grele zile ale mele pe străzi, iar în acest serviciu ești privilegiat fiindcă îi poți ajuta pe alții când au cea mai proastă zi. Când eram homeless mă gândeam cum aș putea să-i ajut pe alții", a explicat ea.

La 18 ani, Sabrina a devenit pompier și totodată prima femeie din unitatea sa care poartă această uniformă. "A fost greu, dar plăcut. Unul dintre lucrurile de care sunt pasionată este să schimb ceea ce trebuie să fie un pompier.
Era o meserie a bărbaților și așa e și acum"
, arată ea.

În prezent, Sabrina este comisar-adjunct în brigada de pompieri din Surrey și una dintre cele mai bune femei din elita pompierilor din Marea Britanie, relatează Daily Mail.

Înainte de a-și scrie cartea, ea a publicat și un studiu care ajută la protecția pompierilor. Ideea i-a venit în urma unui apel care anunța că un coleg a fost extrem de grav rănit, iar Sabrina știa că există una din patru șanse ca acesta să fie logodnicul ei, care era tot pompier. Își amintește că au fost cele mai lungi 4 minute și 37 de secunde din viața ei până a aflat că nu era el.


Actualul soț nu a fost rănit, dar atunci i-a venit ideea de a se înscrie la doctorat la Universitatea din Cardiff. Lucrarea de cercetare prezintă modul în care gândesc și lucrează pompierii și cum acționează aceștia în situații în care aproape toată lumea ar lua-o la fugă.

Cartea "The Heat of the Moment", bazată în mare parte pe amintirile sale, prezintă modul în care funcționează creierul când se află sub presiune și trebuie să proceseze cu rapiditate informațiile, dar și lecțiile care trebuie învățate dintr-o serie de incidente care i-au marcat cariera, notează ziarul citat.
"Cartea arată partea neștiută a lucrurilor care se întâmplă în timpul unui incident. Și le mai arată oamenilor partea umană a pompierilor, ei nu sunt doar niște tipi care trăiesc ca niște eroi și ne salvează ziua", explică autoarea.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod