Sindromul bărbatului scund, o realitate: Cercetătorii susțin că bărbații mici de înălțime sunt mult mai răutăcioși decât ceilalți

Sindromul bărbatului scund este real, spun oamenii de știință, iar bărbații mai mici de înălțime sunt, de fapt, mai răutăcioși. Un studiu sugerează că cei care nu stau prea bine la dezvoltarea pe verticală „compensează adesea cu comportamente antagoniste”.
Potrivit teoriei „complexului Napoleon”, împăratul francez a fost acuzat că a încercat să-și compenseze înălțimea de 5 ft 6 inci (puțin peste 1,60 m) ducând războaie în Europa.
 
De asemenea, tiranul modern, Vladimir Putin, este cu doar un centimetru mai înalt, deși părerile despre starul Danny DeVito, de 4 ft 10, din filmul Twins, contravine tendinței, deoarece este considerat un tip drăguț.

Oamenii de știință au chestionat 367 de adulți din SUA despre cum s-au simțit cu privire la înălțimea lor.

Respondenții mai scunzi, care și-ar fi dorit să fie mai înalți, în special bărbați, s-au evaluat ca fiind narcisiști, înșelători sau cinici.

Monika Kozlowska, de la Universitatea din Wroclaw, Polonia, a spus: „Când oamenii nu pot fi formidabili din punct de vedere fizic, pot deveni în schimb formidabili din punct de vedere psihologic.
Pot folosi trăsături precum psihopatia pentru a cere respect și a impresiona partenerii romantici. Apărarea mai puternică îi poate face pe alții să-i perceapă ca fiind mai înalți decât sunt cu adevărat.”
 

Un britanic mediu are 5 ft 9 inci, adică puțin peste 1,70 m, dar mulți și-ar dori să fie mai înalți.
26 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod