Shakira, cercetată din nou pentru evaziune fiscală. Artista riscă să ajungă la închisoare

Un judecător din Barcelona a deschis o a doua anchetă cu privire la presupusa fraudă fiscală a cântăreței Shakira, câștigătoare a unui premiu Grammy.
Potrivit anunțului făcut de un tribunal spaniol, un magistrat de instrucție din suburbia Barcelonei, Esplugues de Llobregat, „a deschis o anchetă pe baza unei plângeri depuse de procurori împotriva cântăreței Shakira pentru două presupuse acuzații” de fraudă fiscală în 2018, potrivit biroului de presă al Curții Superior de Justiție din Catalonia.

 
 
Artista ar putea ajunge la închisoare

 

Pe Shakira o așteaptă, deja, un alt proces pentru presupusa evaziune fiscală de 16,2 milioane de dolari pentru anii 2012, 2013 și 2014. Artista ar putea ajunge la închisoare.

Cântăreața de origine columbiană, care locuiește acum în Miami, a negat anterior prin firma de PR ce o reprezintă acuzațiile de fraudă fiscală aferente perioadei 2012-2014.
 


Shakira și-a susținut nevinovăția
 

 
„Așa cum s-a afirmat în nenumărate rânduri, Shakira se apără și spune că a acționat întotdeauna în conformitate cu legea și sub îndrumarea celor mai buni experți fiscali.
Acum este concentrată pe viața ei artistică din Miami și este calmă și încrezătoare într-o soluție favorabilă pentru afacerile ei fiscale”, a spus echipa ei de relații publice, potrivit CNN.
Shakira nu a primit, încă, o notificare oficială despre cea mai recentă investigație și se așteaptă ca aceasta să se facă la casa ei din Miami, potrivit echipei sale juridice.

 
 
Mai are un dosar, din 2021

 
 
În iulie 2021, un judecător de la o instanță de lângă Barcelona a decis că artista ar putea fi judecată pentru presupusă evaziune fiscală. Într-o hotărâre, magistratul de instrucție a spus că există „suficiente probe” pentru a organiza un proces pentru presupusa evaziune fiscală a Shakirei pentru anii 2012, 2013 și 2014, potrivit CNN.
 


Faptul că are reședința principală în Bahamas nu o scutește de plata impozitelor

 

Judecătorul Marco Jesús Juberías a susținut că Shakira a trăit mai mult de 200 de zile în Spania, în fiecare dintre acești trei ani, lucru ce o obligă să plătească impozite în țară.
La acea vreme, presa spaniolă a raportat că echipa Shakirei a susținut că reședința ei principală era în Bahamas.
Dar presa locală a raportat că ea avea și o casă în zona Barcelonei, împreună cu fostul ei partener, Gerard Piqué, fostul fundaș de fotbal al FC Barcelona.
 
Piqué și Shakira, care au doi copii împreună, și-au anunțat despărțirea în iunie 2022.
 
Un judecător, de la instanță de lângă Barcelona, a susținut că Shakira și un consilier financiar, numit și el în hotărâre, au folosit o serie de companii din paradisuri fiscale off-shore pentru a încerca să-și ascundă sursele de venit în acești ani.
Shakira locuieşte acum în Miami şi va trebui să fie notificată personal la noua ei adresă, au mai spus avocaţii.


Cercetată pentru fapte din 2018

 

Iată că, acum, Shakira este suspectă într-o nouă anchetă privind o presupusă fraudă fiscală.
Fapta ar fi fost săvârșită în anul 2018, în Spania. Faimoasa cântăreață mai este vizată și într-un alt dosar, în care pagubele se ridică la peste 14,5 milioane de euro.
 
Artista, numită și regina muzicii pop-latino, este deja cercetată într-o procedură juridică în Spania și ar urma să ajungă în fața magistraților, în cea de-a doua parte a acestui an.
 
În celălalt caz, în care vedeta este cercetată pentru neplata taxelor din perioada 2012-2014, procurorul a cerut o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru vedeta în vârstă de 46 de ani, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak.
 
21 Iulie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod