Fetita cu sindromul Down

Scrisoarea emoţionantă a unei mame către medicul care i-a recomandat să avorteze fetiţa cu sindromul Down

Emersyn Faith Baker s-a născut cu sindromul Down. Mama ei, Courtney, a refuzat să facă avort în ciuda insistenţelor medicului, iar acum i-au scris amândouă o scrisoare, dar nu de mulţumire

După ce a aflat în timpul sarcinii că fiica sa se va naşte cu sindromul Down, Courtney, o mămică din Stanford, Florida, a refuzat să facă avort, chiar dacă medicul său i-a recomandat acest lucru. Motivul medicului: un copil cu sindromul Down le va îngreuna foarte mult viaţa de familie şi trebuie să fie conştienţi de acest lucru. Însă, acum la un an şi trei luni de la naşterea fiicei sale, mama spune că nu şi-ar fi putut imagina viaţa fără ea şi că nu regretă decizia pe care a luat-o. Astfel că s-a decis să-i scrie o scrisoare medicului care a încercat în repetate rânduri să o convingă că trebuie să facă avort. ABC News a publicat scrisoarea emoţionantă pe care mama i-a scris-o medicului şi i-a expediat-o la finalul lunii mai."Sper să vadă mai departe de cuvintele scrise de mine pe hârtie. Emmy este dovada vie că aceşti copii cu nevoi speciale nu sunt o povară şi îţi pot schimba total viaţa, însă în bine. Ea o face deja pentru familia noastră", a declarat Courtney pentru ABC News.

 
"Dragă domnule doctor

Mi-a povestit recent o prietenă că atunci când medicul ei îi făcea ecografiile îi spunea mereu că fiul său este perfect. După ce fiul său s-a născut şi a fost diagnosticat cu sindromul Down ea a mers din nou la acelaşi medic care s-a uitat la băieţel şi i-a spus din nou <ţi-am spus eu! copilul tău este perfect>.

Mi-a sfâşiat inima povestea ei, însă în timp ce eram fericită pentru experienţa prietenei mele nu puteam să nu constat că inima mea plângea de amărăciune.
Mi-aş fi dorit ca şi doctorul meu să fi procedat la fel.

Am ajuns la tine într-un moment foarte dificil din viaţa mea. Eram de-a dreptul îngrozită, extrem de îngrijorată şi disperată. În loc să mă încurajezi şi să mă sprijini tu mi-ai sugerat să curm viaţa copilului meu. Ţi-am spus numele ei şi m-ai întrebat din nou dacă înţelegem pe deplin cât de dificilă şi distrusă va fi viaţa noastră cu un copil cu sindromul Down. Ne-ai recomandat din nou să ne schimbăm decizia şi să recurg la avort.

Cel mai dificil moment din viaţa mea a fost atât de greu de suportat şi asta numai pentru că nu mi-ai spus niciodată adevărul, şi anume că fetiţa mea este perfectă.

Emersy Baker fericita

Nu sunt nervoasă şi nici nu-ţi port pică, dar sunt foarte tristă pentru că acele bătăi de inimă pe care le vezi în fiecare zi nu te umplu de bucurie şi veneraţie.

Sunt tristă pentru că ai greşit enorm atunci când ai spus că un copil cu sindromul Down scade considerabil calitatea vieţii de familie. Şi mă doare sufletul doar când mă gândesc că ai mai spus acest lucru şi altor mame, poate chiar şi astăzi. Sunt tristă pentru că nu vei avea niciodată privilegiul de a o cunoaşte cu adevărat pe fiica mea, Emersyn.

Nici nu ştii câtă bucurie a adus şi va aduce Emersyn în familia noastră, aşa că ai greşit când ai spus că un copil cu sindromul Down ne poate distruge viaţa. Tocmai ea este cea care ne-a dat un scop în viaţă şi o bucurie care este imposibil de descris în cuvinte. În fiecare zi ea ne luminează viaţa şi ne-a arătat ce înseamnă dragostea adevărată şi pură.


Aşa că rugămintea mea către tine este aceea ca nicio mămică să nu mai fie nevoită să treacă prin ceea ce am trecut eu. Aş fi foarte bucuroasă ca de acum înainte şi tu să vezi frumuseţea şi dragostea pură prin fiecare ecografie pe care o faci. Şi te-aş mai ruga ca următoarea dată când vei vedea un copil cu sindromul Down cuibărit în burtica mamei sale să îţi aminteşti de mine şi să-i spui ei <copilul tău este perfect> "


Credit foto: http://parkermyles.com

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • sorina pe 23 Iun 2016, 16:13
  asa ceva?

  ideea e alta .. ca in familie copilul o fi iubit si protejat si toate cele .. dar acel copil trebuie sa iasa in societate .. unde nu o sa fie ok.. de ce naiba se mai fac atatea teste pentru malformatii si chestii daca oricum aducem pe lume copii cu asemenea probleme ?????????

  0
  0

 • altVasile pe 9 Iun 2016, 18:24
  Povestea porcului

  xyz, M-am întrebat dintotdeauna, chiar de când eram copil încă, de ce îi place porcului să se tăvălească în noroi. Am crescut mare și am aflat răspunsul: porcul nu dispune de un sistem de răcire bazat pe transpirație, așa cum au alte animale. De fapt porcul nu căută mocirla, porcul caută umezeala ca să se răcească. Aflând CE-I LIPSEȘTE PORCULUI acum îmi este mult mai ușor să-l ACCEPT AȘA CUM ESTE EL. Înțelegi ce vreau să-ți spun mai sus sau ai nevoie de traducere?!

  0
  1

 • xyz pe 9 Iun 2016, 13:30
  PAI DU-TE

  @altVasile - Du-te in Evul Mediu sau epoca de piatra, locul tau nu este in secolul 21. Tine-ti aberatiile religioase pentru tine sau cei ca tine, oricum realitatea le bate la fund lejer, asa ca....

  3
  1

 • xyz pe 9 Iun 2016, 13:28
  DE PE ALTII

  Porcarii preluate din mass-media vestice. Pentru ca e absolut OK sa chinui o fiinta inocenta pentru prostia si egoismul tau camuflate sub notiuni pompoase.

  3
  1

 • HATRU pe 9 Iun 2016, 09:48
  SERIOS?

  Ati auzit de stanca tarpeiana?

  1
  0

 • altVasile pe 9 Iun 2016, 09:25
  Dezumanizand este mai usor sa ucizi

  "mi-ai sugerat să curm viaţa copilului meu Nu, doctorul nu i-a sugerat să curme viaţa COPILULUI ei, ci a unui embrion de 2-3 centimetri." Copilul este o FIINȚĂ UMANĂ începând cu momentul concepției (nu cu un moment ARBITRAR ales la voia bunului plac de unii sau de alții, oameni mânați de gândiri negri cu privire la acel copil). Este o prostie să spui că un copil este o ființă umana o secundă după ce s-a născut, însă o oră/zi/săptomână/lună/n luni înainte de a se naște, atunci când era încă în uterul mamei, nu era ființă umană. Or dacă nu era ființă umană atunci ce fel de ființă era: câine, pisică, broască?! Viața unei ființe umane începe la momentul concepției (acesta este unicul moment - valid din punct de vedere biologic - care marchează începutul vieții unui om – alt moment pur și simplu nu există și nici nu poate exista). Începând cu momentul concepției ființa umană are propriul ADN (un ADN unic, irepetabil), precum și oricare alte atribute specifice vieții (divizarea celulelor, creștere, dezvoltare, metabolism, etc). A ucide o persoană umană este greu. Pentru a ușura această operațiune, oamenii mânați de gânduri negre au inventat o tehnică psihologică specială: dezumanizarea ființei umane. Așa au procedat nazziștii, așa procedează și adepții care promovează avortarea copiilor. Copilului din burta mamei i se ia mai întâi umanitatea (inclusiv prin folosirea unor termeni tehnici reci precum ”embrion”), iar după aceea acesta este măcelărit fără milă. ”Un om al carui cuget este incarcat cu sangele altuia, fuge pana la groapa: nimeni sa nu-l opreasca.” Proverbe 28:17

  1
  5

 • gablonz pe 9 Iun 2016, 07:20
  egoism si inconstienta

  Cat de egoist poti sa fi? Viata de familie? Te gandesti la viata de familie, la cat de mult te vei chinui cu un copil cu probleme si esti fericit ca acel chin nu exista? Dar nu te gandesti deloc la copil, la faptul ca tu esti muritor, te duci si acel copil cui ramane, ce va face singur, cu probleme, intre straini? Nu il intrebi daca vrea sa vina pe lume, nu il intrebi daca vrea sa fie fata sau baiat, nu il intrebi daca vrea sa fie copilul tau...., dar decizi sa il supui la chinuri, ca numai viata nu se poate numi! Ostracizat, ridiculizat, umilit de ceilalti copii..Femeie cretina!!!!

  5
  3

 • Alex pe 9 Iun 2016, 03:54
  Oare?

  > mi-ai sugerat să curm viaţa copilului meu Nu, doctorul nu i-a sugerat să curme viaţa COPILULUI ei, ci a unui embrion de 2-3 centimetri.

  6
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod