Preotul din “Pasărea Spin” împlinește 89 de ani. Iată de ce sex-simbolul anilor 80 a decis să-și părăsească soțul, după 33 de ani împreună

Născut pe 31 martie 1934, în Beverly Hills, California, George Richard Chamberlain este un actor și cântăreț american care, în anii 80, era un sex-simbol după care suspinau femeile. Însă, orientarea lui sexuală era alta. Vezi de ce actorul a ajuns să-și părăsească soțul după 33 de ani.
Apogeul carierei actorului ajuns acum la cea de-a 89-a aniversare a fost serialul "Pasărea Spin", pentru care a câștigat și Globul de Aur, și în care Richard joacă rolul părintelui Ralph de Bricassart, iar Rachel Ward joacă rolul lui Meggie Cleary. Povestea lor este una fără final fericit. Preotul este îndrăgostit de Meggie, dar din păcate trebuie să aleagă între dragoste și religie.
 


După 33 de ani de căsnicie și-a părăsit soțul

 
 
Și în viața reală el a avut de făcut alegeri grele, ținându-și multă vreme orientarea sexuală sub tăcere. Mult mai târziu a recunoscut că este homosexual. Însă, paradoxal, după 33 de ani, și-a părăsit soțul.
 


Copilărie petrecută într-un mediu creativ

 

În copilărie, George Richard Chamberlain a crescut într-o atmosferă plină de creativitate și artă. Mama sa, Elsa Winnifred (von Benzon) a fost actriță și cântăreață, în timp ce tatăl său, Clarles Axiom Chamberlain a fost comerciant.
Pentru copilul cu origini engleze și americane a fost clar, încă din copilărie, că locul lui este pe scenă.
 


Richard Chamberlain, un actor talentat și versatil

 
 
Actoria a însemnat pentru Richard șansa de a-și depăși timiditatea. De altfel, el era cam nemulțumit de viața sa reală, așa că actoria a fost nu doar pasiune, ci și o evadare. 
 
Richard Chamberlain a fost unul dintre cei mai versatili actori de la Hollywood, jucând roluri de la Aramis, în Cei Trei Muschetari (1973), până la agentul Jason Bourne, în The Bourne Identity (1988).
 
De la începutul anilor 2000, Chamberlain a fost mai selectiv în privința rolurilor pe care le accepta, dar a avut și multe apariții tv, inclusiv într-o producție despre intervențiile chirurgicale ale vedetelor de la Hollywood, Nip/Tuck (2006).
Dovadă că Chamberlain este un actor talentat și versatil stă și faptul că a jucat și teatru, cele mai cunoscute piese fiind My Fair Lady și Spamalot (2009).



Homosexualitatea, secretul i-a stat pe suflet

 
 
Carismatic, Charmberlain era un sex-simbol, femeile fiind topite după el.
Însă, actorului îi stătea pe suflet un mare secret, pe care l-a dezvăluit lumii mult mai târziu: era homosexual. Secretul a fost bine păstrat pentru a-l ajuta pe actor să-și protejeze cariera.
 
Richard a mărturisit, într-un interviu pentru amomama.com: “Este pur și simplu o prostie pentru un actor care lucrează să spună: O, nu-mi pasă dacă cineva știe că sunt homosexual - mai ales dacă ești ales pentru rolul principal. Personal, nu aș sfătui pe niciun actor care joacă în rolul principal să mărturisească că este gay”.


"Shattered Love", cartea autobiografică în care a mărturisit totul

 

În 2004, Richard Chamberlain și-a adunat curajul și a scris cartea autobiografică "Shattered Love" (Dragoste spulberată), în care și-a mărturisit orientarea sexuală și s-a eliberat de povara marelui său secret.
 
"Aveam vreo 68 de ani când am scris-o. Am crezut că ştiu cum să îmi trăiesc viaţa şi că voi scrie o carte filosofică.
Prietenii şi editorul meu au spus că trebuie să îi dau un stil prsonal. Am ezitat să vorbesc despre homosexualitatea mea în ea, pentru că ştiam că despre asta vorbeşte oricine, despre cum e să fii gay la Hollywood. Într-o zi, când eram într-o cameră mica, în Hawaii, unde scriam cartea, am avut o experiență uimitoare. Deodată, mi-am dat seama că m-am minţit, ca şi cum societatea mă minţise şi că nu era nimic în neregulă cu mine. A fost o minune", a declarat actorul.
 


De ce a pus capăt căsniciei, de 33 de ani, cu managerul său

 
 
În anul 1984, Richard s-a căsătorit cu managerul și partenerul său de mai mulți ani, Martin Rabbett, moment în care, pentru a trăi liniștiți, s-au mutat în Hawaii. Totuși, în 2010, cei doi au divorțat. Martin a rămas în Hawaii, iar Richard s-a mutat în Los Angeles, mânat de dorința de a-și continua cariera de actor. Un apropiat al cuplului a declarat că această căsnicie s-a destrămat pentru că Martin nu mai avea relații pentru a-l ajuta pe Richard în carieră.

 
În 2021 a jucat în drama "Echoes of the Past" 

 

Gândul încheierii carierei actoricești pare să nu-i dea târcoale lui Richard Chamberlain.
În  urmă cu doi ani a jucat în "Echoes of the Past", alături de Max von Sydow.
 
“Echoes of the Past” este o dramă de ficțiune greacă, din 2021, în care Max von Sydow are rolul principal, iar din distribuție face parte și Richard Camberlain. Filmul este inspirat din „Masacrul de la Kalavryta” numit după satul grec omonim invadat de trupele naziste în 1943.

30 Martie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod