Papa Francisc va vizita România. Data vizitei va fi stabilită la nivel diplomatic

Suveranul Pontif a acceptat invitaţia de a vizita România


În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Papa Francisc, preşedintele României i-a prezentat cele două cadouri simbolice oferite în numele statului român.

”Sanctitatea voastră, mi-am permis să vă aduc o monedă care semnifică importanţa creştinătăţii pentru noi, este o monedă foarte specială, emisă de Banca Naţională a României”, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatică dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism.

Şeful statului a făcut o scurtă prezentare şi celui de-al doilea cadou: ”Este o gravură care reprezintă oraşul meu natal, unde am fost şi primar, o imagine din centrul Sibiului.

Fiecare din aceste biserici reprezintă o confesiune şi convieţuiesc de multe secole, în centrul oraşului, după cum v-am prezentat situaţia frumoasă de convieţuire şi etnică, şi religioasă şi culturală, din România”, i-a spus Klaus Iohannis Sanctităţii Sale, Papa Francisc.

Papa Francisc a declarat despre medalia pe care i-a oferit-o cadou preşedintelui Klaus Iohannis că este făcută de un artist din secolul trecut. ”Îmi place să ofer această medalie celor care sunt la conducere, pentru că au o mare îndatorire faţă de poporul lor”, a afirmat Suveranul Pontif.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod