Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a încetat din viaţă

Cel mai cunoscut comentator sportiv din România, Cristian Ţopescu a murit, marţi, la vârsta de 81 de ani.

Țopescu era internat la Spitalul Elias din data de 8 mai și se afla în secția de Terapie Intensivă, ca urmare a unor complicaţii provocate de diabet şi de alte boli cronice.

"Tatăl meu luptă, este un luptător. Toată viaţă am auzit de la el, de câte ori aveam vreo desnădejde: viaţă e o luptă, deci te luptă ! Şi acum vreo lună de zile îmi spunea el mie: nu te lăsa, nu abandona ! Asta îi spun şi eu acum, când mă înţelege, dar nu-mi poate răspunde : ticu, luptă, nu te lăsa, te iubesc mult ! Mă rog să mai aibă puterea să lupte şi va mulţumesc din suflet celor care sunteţi alături de noi, familia lui, de el, omul care a fost trup şi suflet pentru ţara asta întotdeauna.

Atât de mult, încât acum poate şi asta îl costă. Dar dacă ar putea da timpul înapoi, sunt sigură că ar face la fel, şi-ar da sufletul pentru profesia lui, pentru ţara lui, pe care n-a vrut niciodată s-o părăsească. Şi-a pus tot sufletul în ce-a făcut, acum sufletul lui e puţin obosit, dar iubirea noastră şi poate şi a multora dintre voi îl vor ajuta să se ridice din nou. Medicii îi resuscitează trupul şi le sunt recunoscătoare, noi, doar prin gânduri bune, am putea să-i resuscităm sufletul. Sper încă într-o minune, dragii mei, încă mai sper !", a scris, luni, pe Facbook, Cristina Ţopescu, fiica fostului comentator sportiv.

Cristian Ţopescu s-a născut la 26 martie 1937 în Bucureşti şi era licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), notează Agerpres.
Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naţionale.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

Reputat comentator sportiv, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci de televiziune şi radio, Cristian Ţopescu a dedicat peste patru decenii sportului românesc, cu mii de transmisiuni directe, notează News.ro.
Interzis de comunişti la finalul anilor 1980, el a comentat cele două victorii mondiale ale naţionalei masculine de handbal, „noaptea magică” din 1976 a Nadiei Comăneci de la Montreal şi momentul în care trei românce au urcat pe podium la Sydney.

În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul ”Steaua României” în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Mai 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod