Cum recunoști un parfum contrafăcut. 9 indicii

Cum recunosti un parfum contrafacut

Falsificarea parfumurilor renumite a devenit o adevărată industrie. Iar dacă ești convinsă că deții un parfum original pentru că l-ai cumpărat dintr-un magazin important de cosmetice, există riscul să te înșeli.
Potrivit brightside.me, chiar și pe rafturile magazinelor mari pot ajunge parfumuri contrafăcute care seamănă foarte bine cu cele originale. Riscurile de a achiziționa parfumuri falsificate sunt și mai mari dacă le cumperi de la diverși furnizori sau de pe internet. Pe lângă faptul că sunt de proastă calitate și mirosul diferă mult de cel al parfumurilor originale, parfumurile contrafăcute sunt un pericol real pentru sănătate. Conțin substanțe foarte toxice care pătrund în organism atunci când sunt aplicate pe piele.

Iată câteva elemente pe care să le ai în vedere atunci când îți cumperi un parfum:

1. Folia de celofan

Cutiile parfumurilor autentice sunt acoperite cu folie groasă de celofan, împachetată strâns pe cutie, astfel încât să nu formeze pliuri sau goluri de aer. Un celofan larg sau care are cute indică faptul că parfumul ar putea fi contrafăcut.2. Lipiturile foliei

Dacă folia de celofan care învelește cutia este lipită neglijent, are margini inegale sau are exces de adeziv pe ea, atunci parfumul este contrafăcut. Parfumurile originale sunt învelite în folii din celofan lipite perfect, cu margini simetrice.3. Suportul din carton

Parfumurile originale au în interiorul cutiei un suport din carton de cea mai bună calitate care are rolul de a proteja sticla. Cartonul trebuie să fie alb imaculat, nu alb cu tentă gri.
4. Simbolurile de pe cutie

Privește semnul rotund. Săgeata îndreptată spre dreapta trebuie să fie întotdeauna mai închisă la culoare decât săgeata îndreptată spre stânga.
Atunci când cumperi un parfum, verifică pagina de internet a producătorului pentru a observa dacă ceea ce este inscripționat pe cutie corespunde cu informațiile publicate pe site. Chiar și cele mai mici nepotriviri sunt un semn că ai de-a face cu un parfum contrafăcut.

5. Designul și denumirea

Pentru a evita procesele, cei care fac parfumuri contrafăcute folosesc un design al sticlei și o denumire asemănătoare parfumurilor celebre. Iar dacă nu ești atentă, poți cumpăra fără să stai pe gânduri parfumuri contrafăcute.
6. Culoarea parfumului

Brandurile renumite nu folosesc prea mulți coloranți pentru parfumurile lor, de aceea culoarea unui parfum original este de obicei pală. Un lichid cu o culoare intensă indică faptul că parfumul este contrafăcut.7.
Capacul

Capacul unui parfum original trebuie să fie perfect simetric, cu linii armonioase până în cel mai mic detaliu.8. Seria

Seria unui parfum original ar trebui să fie imprimată pe fundul sticlei de parfum, nu lipită. Aceasta trebuie să corespundă cu seria de pe cutie. Seria de pe baza cutiei trebuie să fie imprimată în carton sau printată cu cerneală.9. Sticla

Un parfum original va avea o sticlă de foarte bună calitate, cu o suprafață fină și fără nicio imperfecțiune. Dar sticlele parfumurilor contrafăcute nu au suprafețe la fel de bine definite, prezintă mici defecte și zone asimetrice. Le vei observa imediat dacă verifici sticla cu atenție.

Sursă foto: brightside.me

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod