Avionul dispărut al Malaysia Airlines s-a prăbușit. Nu există supravieţuitori

Avionul Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines deviase de la traiectorie, s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian şi nu există supravieţuitori, anunţă autorităţile, citate de CNN. Conform datelor obţinute prin satelit şi de către echipele de căutare, avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, la vest de oraşul australian Perth.

Conform datelor obţinute prin satelit şi de către echipele de căutare, avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian, la vest de oraşul australian Perth.

"Trebuie să vă informăm că, potrivit noilor date obţinute, Cursa MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian"
, a comunicat compania Malaysian Airlines.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing. La bordul avionului erau 239 de pasageri şi membri ai echipajului.

 

"Regretăm că am ajuns la concluzia clară că Zborul MH370 s-a prăbuşit şi că nu există supravieţuitori.

Trebuie să acceptăm ceea ce indică toate dovezile - că avionul s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian", a declarat premierul Malaysiei, Najib Razak.

Avionul de tip Boeing 777 care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat pe 8 martie, sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.

La jumătatea drumului, între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, în sensul invers faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.

Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.

Avionul care asigura zborul MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing s-a "evaporat" la puţin timp după ce a decolat sâmbătă, pe 8 martie, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României) cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi cetăţeni chinezi.



La jumătatea drumului, între Malaysia şi Vietnam, avionul a schimbat direcţia, către vest, în sens opus faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malysiene.

Avionul a zburat timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.

Două culoare de căutare au fost delimitate pe baza tuturor acestor elemente, unul către Asia Centrală, celălalt din Indonezia şi până în sudul Oceanului Indian.

Cei mai mulţi dintre experţi privilegiază culoarul aerian sudic, apreciind că avionul nu ar fi putut să zboare, de exemplu în spaţiul aerian al Chinei sau fostelor republici sovietice, fără să fie detectat.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod