“ABC-ul animalelor de companie” se învață pe 1 Iunie în Parcul Herăstrău

1 Iunie este ziua copilului responsabil, care învață”ABC-ul animalelor de companie”! Evenimentul, dedicat iubitorilor de animale, de la mic la mare, și drăguțelor patrupede, este organizat de Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) și își propune creșterea numărului de deținători responsabili de animale de companie, precum și creșterea interesului acestora pentru educația nutrițională.
Florentina Opriș, recunoscută iubitoare de animale va fi gazda evenimentului, între orele 10.00 și 19.00, în parcul Herăstrău. Activitățile pregătite pentru participanți sunt momente de dresaj canin și agility, expoziție de animale de companie, prezentare de modă cu hăinuțe pentru patrupede, reprezentație de teatru și dans pentru copii, facepainting, ateliere de creație și concursuri tematice cu numeroase premii. ”Cel mai drăgălaș cățel”, ”Cea mai drăgălașă pisicuță”, ”Desene pe asfalt” sunt doar câteva dintre concursurile la care cei mici pot participa și câștiga premii pentru răsfățul patrupedelor, pentru ei sau pentru părinți.
Invitații speciali vor fi un psihoterapeut, medici veterinari, dresori, vedete și animalele lor de companie.

Evenimentul marchează finalul programului educațional “ABC-ul animalelor de companie”, pentru anul scolar 2012-2013 cu privire la impactul pozitiv pe care animalele de companie îl au din punct de vedere psihologic asupra dezvoltării copiilor.
 
Programul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România, în școlile din sectoarele 2 și 3 din București timp de 8 luni, iar 5.000 de elevi de clasa a II-a au învățat cum să își crească și îngrijească animalele de companie în mod responsabil.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod