5.429 de copii pleacă în vacanță cu ”ABC-ul animalelor de companie” învățat

Copiii de clasa a doua din 61 de școli bucureștene din sectoarele 2 si 3 ale capitalei încheie anul școlar cunoscând nu numai lecțiile din programă, ci și ”ABC-ul animalelor de companie”! Programul educațional inițiat de Asociația Producătorilor de Hrană pentru Animalele de Companie (ARPAC) și demarat în noiembrie 2012 a avut ca scop responsabilizarea copiilor cu privire la creșterea și îngrijirea animalelor de companie.
După 209 întâlniri interactive între copii și medicii veterinari, primii au învățat noțiuni concrete și reguli simple despre conviețuirea cu un patruped: cum trebuie hrănit, spălat, periat, plimbat și iubit. Rezultatul: Bucureștiul are cu 5429 mai mulți copii atenți la nevoile animalelor de companie și responsabili în creșterea acestora. Aceste atitudini pozitive se vor reflecta și în viața socială și emoționașă a micuților.

Fiecare copil a primit câte o broșură despre îngrijirea cățeilor, respectiv a pisicilor, iar cei mai activi dintre ei au devenit ”Asistent de medic veterinar”, cu diplomă cu tot.
Și profesorii au avut ocazia să afle lucruri interesante despre animalele de companie prin intermediul acestui program, în special despre impactul psihologic pozitiv pe care animalele îl au asupra dezvoltării copiilor, dar și asupra sprijinului important pe care îl oferă acestea oamenilor, în special în privința integrării sociale.

Programul “ABC-ul animalelor de companie” a fost desfășurat de ARPAC, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod