Primul care încheie cursa, ultimul care moare

Cu ocazia premierei din 19 august a noului film „Ben-Hur”, CineForum şi RAN Events au organizat o întâlnire specială pentru presă şi bloggeri, unde au participat trei cascadori români, care i-au introdus pe invitaţi în atmosfera filmului printr-o demonstraţie inedită de cascadorie.
Adrian Pavlovschi, unul dintre cei mai experimentaţi şi încercaţi cascadori din ţara noastră, se mândreşte cu o carieră de peste 40 de ani. El a început prin a împărtăşi poveşti despre ce înseamnă, de fapt, munca de cascador, dincolo de mituri şi de impresiile adeseori greşite ale publicului, despre cât de dificile şi adesea periculoase sunt cu adevărat scenele de cascadorie, specificând că în spatele oricărei cascadorii există o adevărată „coregrafie” extrem de bine pusă la punct.

Noul „Ben-Hur” a readus în memoria publicului cinefil celebra cursă de care din producţia cu acelaşi nume din 1959.
Dincolo de povestea plină de forţă şi emoţie deopotrivă, potenţată de jocul actorilor, scenele impresionante de luptă sau cele de întrecere a carelor romane sunt bazate pe munca intensă a cascadorilor. Astfel, Pavlovschi a subliniat, de asemenea, faptul că acea scenă celebră şi spectaculoasă a cursei de care este construită cu multă muncă, atenţie, pricepere şi curaj.

Cei prezenţi la întâlnire au avut parte apoi de o demonstraţie specială de luptă corp la corp în stil roman, susţinută de alţi doi cascadori români: Cosmin Pădureanu şi Florin Stancu.
Aceştia i-au „interpretat” chiar pe eroii principali din „Ben-Hur”, Judah Ben-Hur şi Messala, în momentul luptei care declanşează acţiunea filmului.

„Ben-Hur” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 19 august 2016, fiind distribuit în format 3D şi IMAX 3D.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod