Paul Surugiu – Fuego, întâlnire surpriză cu pictorul Pablo Picasso la Muzeul Grevin din Paris!

Paul Surugiu - Fuego se relaxează când pictează în oaza lui de liniște de la Crevedia, acolo unde locuiește și are atelierul în care creează.

Îmi găsesc liniştea stând acolo, în faţa pânzei, venind cu idei pe care le aştern. Apoi, îmi umplu timpul cu ceva util. Am realizat într-un an vreo 150 de picturi, din varii teme, de la flori la fluturi şi artă abstractă. Între timp, mi-a venit o idee. Mi-am zis că ar fi ideal ca aceste picturi să ajungă în casele oamenilor, iar banii rezultaţi din vânzarea lor să meargă către tinerele talente si către artiştii mari ai României – scriitori, poeţi, muzicieni – care au ajuns acum în stadiul în care nu se mai pot descurca.

Aşa a luat naştere proiectul ART BY FUEGO – ARTĂ PENTRU SUFLET”, a mărturisit Paul.

Zilele trecute, artistul a găsit în arhiva sa, fotografii din vacanța de anul trecut de la Paris, pe care și-a făcut-o cadou de ziua sa, 23 august. A regăsit o fotografie dragă lui, cea cu pictorul spaniel Pablo Picasso, de la Muzeul, unde se află figuri de ceară ale unor nume sonore. Cu aceeași bucurie le-a răsfoit și pe cele cu: Maica Tereza, Ray Charles, Edith Piaf sau Charlie Chaplin!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod