Ellie White l-a dus pe Mihaita pentru prima data la dentist!

Ellie White si-a dus copilul pentru prima data la dentist. Mihai, in varsta de patru ani, a ajuns pe mainile specialistului dupa ce si-a spart un dinte in timp ce se juca si s-a ales si cu o masea de minte cariata.
Artista l-a dus pe Mihaita la un medic stomatolog specializat inclusiv in lucrul cu cei mici, dr. Oana Florea, ca sa se asigure ca baietelul ei nu prinde teama de cabinetele stomatologice. Oana Florea a stiut exact cum sa vorbeasca cu cel mic si cum sa lucreze cu dantura acestuia, astfel ca baietelul nu doar ca nu a plans, dar i-a si spus, la final, doamnei doctor ca i-a placut si ca o sa mai vina in vizita.

“Cand eram mica am prins o mare frica de dentist pentru ca am avut experiente neplacute cu medici care nu stiau sa se poarte cu noi, cei mici.
Se intampla sa ramai traumatizat chiar pe viata daca dai peste un medic care nu iti vorbeste frumos si care lucreaza violent. M-am interesat unde pot gasi un dentist care sa fie bun profesionist, dar sa stie sa comunice si cu cei mici si am ajuns la doamna doctor Oana Florea. Mihaita nu mai fusese pana atunci niciodata la dentist. S-a urcat pe scaun, eu am stat langa el sa ii vorbesc, iar doamna doctor i-a prezentat mai intai toate ustensilele cu care urma sa lucreze in gurita lui, dar intr-un mod cat mai pe intelesul lui: freza era bondarelul, spatula era lingurita din povesti, si asa mai departe.
A vorbit atat de frumos cu el in timp ce lucra, incat Mihaita nu a plans deloc. La plecare i-a spus doamnei doctor: ‘Sa stii ca imi place de tine!’, fapt ce ne-a dat pe toti pe spate”, povesteste Ellie White.

“De cele mai multe ori, teama de dentist este invatata de la parinti sau de la copiii din jur si asta chiar fara ca cel mic sa ajunga vreodata in cabinetul medicului stomatolog. Este bine ca parintele sa mearga alaturi de cel mic la controale preventive, pentru a se obisnui cu atmosfera din cabinet, si sa nu mearga doar cand deja exista probleme, iar prima experienta a celui mic va fi direct tratamentul in cauza.

Prima vizita la dentist este una speciala si nu ar trebui sa aiba loc odata cu aparitia primei carii.
Aceasta este o simpla intalnire pentru acomodare cu mediul, cu aparatura, cu mirosul, cu lumina si imprietenirea cu medicul care urmeaza sa-i devina parte din anturaj. Acesta poate sa-i faca un periaj cu o pasta cu gust bun. Astfel copilul va intelege ca la dentist nu se intampla nimic rau”, declara Dr. Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala, cu experienta internationala in Germania, alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea isi desfasoara activitatea in cabinetul sau privat din Bucuresti si este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi, cu teama de dentist.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod