Competiția MasterChef îți poate transforma bucătăria într-una de top!

Pro TV dă startul unei competiții în cadrul căreia telespectatorii pot fi norocoșii câștigători ai unor vouchere sau electrocasnice de top, astfel încât bucătăriile lor să fie pregătite pentru preparate demne de MasterChef!

În această seară, de la 20:30, o nouă ediție MasterChef va transporta concurenții pe alte meleaguri, unde vor fi nevoiți să gătească pentru un număr mare de oameni! Telespectatorii prind întrebarea difuzată în pauza publicitară, trimit răspunsul corect prin SMS la 1883 (număr cu tarif normal) și pot câștiga, în fiecare pauză a emisiunii, un voucher de cumpărături în valoare de 500 RON. În plus, telespectatorii vor fi înscriși automat la extragerea pentru marele premiu: o gamă de electrocasnice pentru o bucătărie de top, extragere care va avea loc pe 10 mai.

Luni seară, Răzvan Fodor le-a spus pentru prima dată celor 24 de concurenți care au obținut șorțul MasterChef: 3, 2, 1, gătiți! Probele nu au fost deloc ușoare și i-au luat pe concurenți prin surprindere. Primul test sub presiune a adus și prima eliminare. Cristi a fost cel care a părăsit bucătăria MasterChef, deoarece s-a lăsat pradă emoțiilor și a uitat de pasiunea care l-a adus în concurs.

Seara a început cu faimoasa probă Cutia misterelor, iar concurenții au avut parte de mari emoții când și-au găsit șorțurile nominale sub cutii. De această dată, și cei trei jurați au avut câte o cutie a misterelor sub care au ascuns ingredientele lor preferate. Fiecare concurent a putut alege juratul cu ale cărui ingrediente își dorea să gătească. Liviu Popescu le-a oferit concurenților pește și legume.

Chef Samuel Le Torriellec a pus sub cutie momițe, ciuperci, paste, iar Chef Răzvan Exarhu a ales să pună creveți, paste, brânză de capră si praz.

Această probă a pus în joc și insigna cu triplă imunitate. În top trei cele mai bune farfurii s-au remarcat Robert, Luca și Padrino, iar ultimele trei locuri au fost obținute de Cucu, Viorel și Vali. Luca a fost cel care a câștigat insigna imunității, dar și un mare avantaj în proba de creativitate. El a putut repartiza colegilor săi dintre cele trei tipuri de carne prezentate de jurați, porc, scoici și vită, iar ei au trebuit să gătească acest produs în două feluri diferite în aceeași farfurie.

La această probă, trei invitați surpriză au reintrat în bucătăria MasterChef: Sissoko, Alex Hora și Ciprian Ogarcă, pentru a le oferi încredere și curaj concurenților, dar și pentru a le povesti cum s-a schimbat viața lor după participarea la MasterChef.

Cei trei invitați au pregătit și ei 3 feluri de mâncare cu ingredientele date, pentru a le da puțină inspirație celor 24 de concurenți.

Proba de creativitate a stârnit hohote de râs la bancurile de lucru, dar și la masa jurizării. Cele mai creative preparate au dat startul unui întreg șir de glume. „Crănțăne ceva aici. Ai pus perle, recunoaște!”, „Răcoros, așa de vară, ca o limonadă de porc!”, a spus Răzvan Exarhu când a gustat din scoici și porc. „Pentru mine, asta arată a desert! Nu avem și ceva bezea?”, a spus Chef Samuel despre tartarul Atenei, o combinație de tartar de vită cu fructe de pădure. „Și tu ești originală! Ai pus capere și puțină carne în tartar!”, a spus Liviu despre un alt tartar creativ.

După ce au râs mult, momentul jurizării a devenit brusc serios când au fost nominalizați la testul sub presiune Atena, Robert, Sonia, Bologa, Andrei și Cristi.

Acest test s-a desfășurat în două etape: un test de cultură gastronimică prin care își câștigau ingredientele și a două etapă gătirea ingredientientelor în doar 45 de minute. Cristi a fost cel care a părăsit bucătăria MasterChef, cedând sub presiunea concursului și dând frâu liber indiferenței.

În această seară, de la 20:30, competiția devine din ce în ce mai dificilă pentru concurenții MasterChef, care vor trebui să le demonstreze celor trei jurați că merită să aibă, în continuare, șorțul mult râvnit și să gătească în bucătăria MasterChef!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod