Întâlnire cu Anna Bîkova, cea mai cunoscută mamă „leneșă” din lume

Autoarea bestseller-ului Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă” Anna Bîkova vine la București. Psiholog, blogger și pedagog, autoarea își va întâlni cititorii vineri și sâmbătă, 24 și 25 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus, unde va lansa alte trei noi titluri, la Editura Paralela 45.

Exercițiile formative ale mamei „leneșe” te învață cum să crești un copil inteligent în modul cel mai sănătos cu putință, fără osteneală și cheltuială artificială.

Caietele de dezvoltare intitulate Pete de culoare (unul pentru 3-5 ani, celălalt pentru 5-8 ani) propune  metode de dezvoltare a fanteziei, atenției, gândirii creatoare și încrederii în sine a copilului.

Terapia prin pete s-a născut din poveștile autoarei din copilărie. Avea cinci ani, era în spital, bolnavă de pneumonie. Pe atunci, copiii de cinci ani erau internați în spital fără părinți. De plâns nu a plâns, pentru că „fetițele cuminți nu plâng”. Dar tare se plictiseau.  "Aveam ca obiecte de distracție plastilină, creioane și un caiet de desen.

Am început să-mi desenez familia: mama, tata, fratele și eu. La plimbare. Deodată, pe foaia de hârtie au apărut niște pete mari purpurii – îmi curgea sânge din nas. Mămica unui copil de un an din salonul nostru m-a dus la lavoar. Apoi, țin minte, am stat mult timp culcată cu un prosop rece și ud pe nas. Și mă tot gândeam la desenul neterminat. Simțeam nevoia stringentă de a-i desena pe toți: voiam ca în felul aceasta să mi-i apropii. Când mi s-a permis să mă scol, desenul neterminat plin de picături de sânge se afla pe masă.
Și am continuat să desenez. Pentru că acolo rămăseseră cei care-mi erau dragi, deja desenați: mama, tata și fratele. Petele roșii le-am transformat în floricele. Iar mai apoi, „înmuind” creionul, am colorat și mai intens hainele oamenilor. La final, am scris numele fiecăruia. Medicul, apropo, a doua zi a spus: „Foarte frumos!” Așa am câștigat o experiență importantă, că pot corecta totul cu mâinile mele
”, a declarat Anna Bîkova.

Mămicile care vor fi prezente la eveniment vor afla de la celebra autoare informații și metode pentru o bună creștere a celor mici.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod