Food Revolution Day 2016 - sâmbătă, 21 mai, la grădina Café Verona

Curtea Veche Publishing susține Food Revolution Day, mișcarea globală inițiată de Jamie Oliver care își propune educarea publicului în a adopta o alimentație sănătoasă.
Anul acesta evenimentul va fi sărbătorit pe 20 mai prin numeroase evenimente ce vor avea loc în întreaga țară, cu sprijinul a peste 50 de Ambasadori Food Revolution. Mișcarea Food Revolution a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare și autor al unei serii întregi de cărți, pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Food Revolution Day este un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver.
Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață. Inițiativa nu este nici prima, nici singura de acest gen. De curând, Jamie Oliver a publicat o nouă carte prin care dorește să ne convingă să ne reîntoarcem la plăcerea de a găti, "Comfort Food" (Curtea Veche Publishing, 2015).

Anul trecut, la eveniment au participat 10.000 de şcoli din 150 de ţări, iar în România s-au alăturat mișcării peste 50 de școli și 1800 de elevi. Sărbătorim ziua de Food Revolution pentru a ne aduce aminte că hrana sănătoasă este parte din noi, din familile noastre, din ieșirile sociale cu prietenii, din pachețelul zilnic de școală și din ritualul zilnic al mesei tradiționale în familie.
 În toate colţurile ţării, atât ambasadorii lui Jamie Oliver, cât şi profesorii, bucătarii, nutriţioniştii sau food bloggerii organizează evenimente şi aleg cu grjă reţete cât mai creative și sănătoase.  Pe 20 mai, la Iași, evenimentul va fi sărbătorit printr-o serie de ateliere de educație gastronomică pentru copii și adulți, unde se vor găti rețete propuse de Jamie Oliver.
 
Vă invităm și în București sâmbătă, 21 mai, la grădina Café Verona, începând cu ora 11.00, pentru a lua parte la ateliere gratuite de gătit și nutriție.  Anul acesta, campania Food Revolution Day este dedicată conștientizării efectelor negative ale consumului de zahăr, produselor ce conțin zahăr rafinat și bolilor severe cauzate de acesta, precum diabetul, ce afectează sănătatea și calitatea vieții.
La nivel global se consumă cca. 40 lingurițe de zahăr pe zi, de aproximativ 3 ori mai mult decât rația zilnică maximă admisă.

Conform unui studiu realizat de Ministerul Sănătății din România peste 25% din copiii de 8 ani sunt supraponderali sau obezi. Viitorul? Majoritatea copiilor supraponderali vor dezvolta boli cardiovasculare și diabet de tip II, probleme ortopedice, tulburări mintale și o scădere a stimei față de sine. Înscrierile copiilor cu vârste de peste 6 ani pentru atelierele din 21 mai de la grădina Verona se fac pe baza unei înscrieri la adresa foodrevolutionromania@gmail.com  Doar participantii înscriși și confirmați pe email vor putea participa. Copiii vor putea participa doar însoțiți de părinți sau de un supraveghetor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod