De Crăciun pregăteşte cel mai răcoritor şi delicat desert!

Meniul de Crăciun, deşi delicios, este o bombă calorică, iar dacă ne dorim şi alt desert în afara mult aşteptatului cozonac, avem neapărat nevoie de o variantă lejeră şi rapidă care să-i suprindă pe cei mai dragi invitaţi. Nimic nu se compara cu zilele de Crăciun în care, în sfârşit ne strângem toţi la masă, când reuşim să ne bucurăm în tihnă de cei iubiţi, când simţim magia şi miracolul Crăciunului.

Stelele par mai strălucitoare, lumina lunii ne încântă şi nu ne mai sperie, până şi unica dată pe an la patinoar reuşim să o bifăm tot acum.

Iar dacă ciocolata caldă, scorţişoara, nuca şi cremele sunt nelipsite, daca ar fi să adăugăm ceva în meniu, cea mai buna idee ne-o dă Thermomix® cu al său seducător sorbet de lămâie. De sărbători, ne bucurăm de vin fiert, punch aburind, până şi sentimentele noastre sunt mai năvalnice şi copleşitoare. Tocmai de aceea, un desert răcoritor şi rafinat precum sorbet-ul de lămâie ne va mai răcori puţin. Până şi o cină romantică în faţa şemineului se poate încheia delicios cu un asemenea desert delicat la îndemână.

Thermomix® digital schimbă vieţile, dar şi sărbătorile de Crăciun.

Cu inovatorul său chip de reţete, ecranul tactil şi funcţia de preparare ghidată în câteva minute poţi pregăti un desert încântător pentru cei pe care îi iubeşti cel mai mult. Ai nevoie doar de: 650 g apă; 350g zahăr; 200 g zeamă de lămâie de la 5-7 lămâi; 1 albus. Punem 400 de ml apă şi zahărul în bol şi fierbem 5 min./100̊ C/ viteza 3. Adăugăm restul de 250 ml apă şi zeama de lămâie şi mixăm 3 sec./viteza 3.  A treia etapă este să adăugăm albuşul şi să mixăm 3 sec./viteza 4.
Turnăm compoziţia pe o grosime de max. 4 cm, într-o tăviţă pentru congelator din silicon sau de plastic, şi acoperim cu folie alimentară. Lăsăm compoziţia să se răceasca complet şi după aceea, o punem în congelator pentru cel puţin 8 ore.

Pentru că toate aceste etape sunt parcurse în 5 minute, deliciosul desert poate fi pregătit chiar în Ajun, urmând ca a doua zi să tăiem compoziţia congelată sub formă de cuburi cu un cuţit lung şi ascuţit. Punem cuburile în bolul de mixare, reglând 30 sec./viteza 9, apoi mixăm 30 de sec./viteza 4 ajutându-ne de spatula Thermomix®.

Se serveşte imediat în boluri de desert, având compoziţia perfectă pentru a fi savurată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod