Annabel Karmel și Anna Bîkova vin la Gaudeamus



Anna Bîkova, explică de ce e bine să fii o mamă „leneșă”

ANNA BÎKOVA, celebra mamă „leneșă”, este pedagog și psiholog. Articolul „De ce sunt o mamă leneșă” a iscat vâlvă, pentru că metodele prezentate de ea pun accent mai degrabă pe joc decât pe un program strict și curățenie lună în casă. „Jocul este modul principal de activitate a copilului”, spune Anna Bîkova.

„Mamele și tații de azi sunt foarte preocupați de dezvoltarea copiilor. Și asta e foarte bine.
Atenție, însă: pentru dezvoltare nu e mereu nevoie de manuale și de metode speciale, de clase dotate special și de pedagogi pregătiți special. E suficientă prezența unui adult interesat de dezvoltarea copilului. Poate fi mama, tata, bunica sau doica. Și atunci orice plimbare poate fi plină de informații, iar o găletușă obișnuită de plastic și o lopățică vor fi extrem de formative în mâinile unui adult care, cu ajutorul lor, va demonstra cele mai neobișnuite experimente”, mai declară Anna Bîkova.

Editura Paralela 45 a publicat anul trecut cartea Annei Bîkova, Copilul independent, sau cum să fii o „mamă leneșă”, iar la Gaudeamus lansează, în prezența autoarei, trei apariții noi: Exercițiile formative ale mamei „leneșe”, Pete de culoare.
Caiet de dezvoltare, 3-5 ani și Pete de culoare. Caiet de dezvoltare, 5-8 ani. Cititorii se pot întâlni cu Anna Bîkova sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 14:00, la târgul de carte Gaudeamus, Sala Cupola.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod