Utilizarea mestecenilor în gemoterapie

La trecerea dintre anotimpuri, organismul își accelerează propriile procese de detoxifiere, pentru a face față unui nou ciclu biologic. Însă, tot acum apar virozele respiratorii, alergiile cutanate si digestive, precum și afecțiunile denumite generic "astenii de primavară". Aceste probleme sunt în mare parte determinate de dificultăţile de eliminare a produşilor de metabolism acumulați datorită sedentarismului, alimentației sau stresului.
Cum facem ca detoxifierea organismului să fie eficientă? Una dintre opțiuni este folosirea extractelor gemoterapice din muguri sau mlădițe, ce au capacitatea de regenerare și detoxifiere.
Laboratoarele Plantextrakt  recomandă produsele din gama  Mesteacăn - primul arbore ai cărui muguri apar primăvara. În gemoterapie se utilizează două specii de mesteacăn și anume:
-    Mesteacănul pufos - Betula pubescens de la care folosim mugurii și amenţii (mâțișorii)
-    Mesteacănul argintiu - Betula verrucosa de la care recoltăm muguri, sevă și semințe

Produsele cu extracte din muguri de Mesteacăn - ambele specii - au acțiune asemănătoare: stimulează drenarea organismului și a sistemului imunostimulator, prin efecte tonice generale, fiind utile în:
- răceală, sinuzită, polipi, tuse  si sunt benefice atât copiilor (rahitism, dureri osoase de creștere), cât și adulților (fracturi, toate formele de reumatism, osteoporoză);
- probleme de dentiție(carii dentare, paradontite).
Este preferabil de prescris la copii  mugurii de Betula verrucosa, iar la adulți și vârstnici mugurii de Betula pubescens.

Amenții din Mesteacăn pufos - Betula pubescens amenti au efecte asupra sistemului endocrin, fiind benefici în tulburări din sfera sexuală feminină și masculină, datorită conținutului în substanțe de tip hormonal: frigiditate, impotență, diminuarea libidoului, sterilitate; de asemenea, acestea stimulează funcția tiroidiană.

Semințele de Mesteacăn - Betula verrucosa semi acționează la nivelul sistemului nervos, având acțiune tonică nervoasă, antiastenică.  Le putem recomanda în neurastenia de "surmenaj" intelectual, dificultăţi de concentrare şi pierderi de memorie, în perioadele lungi de studiu ale intens ale  studenților, astenia mentală a vârstnicilor.

Seva de Mesteacăn – Betula linfa este probabil cea mai cunoscută utilizare a Mesteacănului și  este indicată practic tuturor persoanelor:
-    adulților care doresc o detoxifiere de primăvară cât mai naturală și o piele sănătoasă
-    adulților care practică diverse sporturi, pentru îmbunătățirea elasticității ligamentelor și pentru detoxifierea articulațiilor
-    copiilor aflați în perioade de creștere sau în caz de suprasolicitare școlară
-    vârstnicilor, pentru a stimula și a drena periodic sistemul limfatic, ”filtrul” natural al organismului.

Aveți grijă de corpul vostru, faceți o detoxifiere corectă și fiți atenți la dieta alimentară pe care o urmați.

Află mai multe informații pe www.plantextrakt.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod