Zambet valoros ca o... bijuterie

Ce ai face pentru un zambet mai atragator? Ti-ai indrepta dintii, i-ai albi sau i-ai face chiar sclipitori?... De albi? Poate! Noi spunem sclipitori de valorosi. Pentru ca primavara aceasta se poarta bijuteriile la vedere... pe dinti.
Bijuteriile dentare au devenit si in Romania extrem de cautate. Procedura de aplicare este nedureroasa, simpla si rezultatele sunt de remarcat. Inainte de a fugi repede la doctorul stomatolog pentru aplicarea unei astfel de bijuterii trebuie sa stii ca aceasta procedura nu necesita sacrificiu de substanta dentara.

Modelele de bijuterii sunt variate, si, daca nu te incanta niciunul, cu siguranta vei putea sa comanzi la cabinetul stomatologic o bijuterie exact pe gustul tau. Materialele folosite pentru confectionarea bijuteriilor dentare sunt: aurul sau platina, incrustate cu pietre pretioase sau semipretioase (exista si variante din sticla) sau cristale.

Urmatorul pas este alegerea dintelui pe care iti vei aplica bijuteria.
Doctorul stomatolog iti va da un sfat sigur, in functie de aspectul dintilor tai si de cat de evidenta vrei sa fie schimbarea.

Dupa stabilirea dintelui, doctorul va trece la atasarea efectiva a bijuteriei, lucru care nu va dura mai mult de 20 de minute.

Se aplica un demineralizant pe o suprafata de aproximativ doi mm patrati, apoi se pune un bonding (un fel de lipici) si o picatura de compozit fluid. Peste acesta se aseaza bijuteria si apoi se fotopolimerizeaza. Demineralizarea dintelui nu este deloc periculoasa.
Dupa indepartarea bijuteriei se poate aplica putin fluor, dar chiar si saliva are capacitatea de a remineraliza acea suprafata.


Cat timp va sta bijuteria pe dinte?

Unele bijuterii, odata aplicate, pot sta atata timp cat tu vei dori sa iti pastrezi noul aspect. Altele se detaseaza dupa cateva saptamani. Indepartarea se va face, insa, numai de catre medicul stomatolog. Dupa ce bijuteria a fost indepartata, doctorul iti va peria dintele, lucru care nu iti afecteaza smaltul, ci doar indeparteaza placa bacteriana formata in timp in jurul bijuteriei.


Oricum, se presupune ca pe timpul purtarii bijuteriei te-ai prezentat de cateva ori la medic pentru o curatare mai profunda a dintilor. Mai trebuie sa stii, de asemenea, ca bijuteriile dentare nu favorizeaza aparitia cariilor si nici a tartrului.

Purtarea unei astfel de bijuterii poate avea efecte benefice: o persoana care se hotaraste sa o poarte devine mai constienta asupra igienei sale orale. O astfel de bijuterie atrage, cu siguranta, privirile. Dar nimeni nu ar vrea sa atraga atentia asupra unor dinti neingrijiti, cu resturi alimentare vizibile...

Articol realizat in colaborare cu Dr.
Cosmin Ulman
, director asociat Clinica Trident
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lavinia pe 25 Sep 2009, 10:22

    Mi-am aplicat si eu ieri o bijuterie pe un dinte,insa azi dimineata m-am trezit cu ea dezlipita. Bine ca nu am pierdut-o. E posibil sa se dezlipeasca intr-un timp ata de scurt?

    0
    0

  • Mistretul pe 9 Iul 2009, 16:36
    dantura

    este un atentat la sanatatea dintilor ,distrugand smaltul .

    0
    0

  • alex pe 30 Iun 2009, 13:38

    imi place foarte tare ideea,imi doresc demult o astfel de bijuterie.nu as vrea sa imi pun doar pt o perioada scurta de timp.sunt hotarata doar k nu am destule informatii despre asta.kyss

    0
    0

  • laurici pe 5 Mai 2009, 14:14
    szuperrrrr

    eu am o bijuterie pe dinte de 3 ani ,dar dintele este devital si s-a putut crea un spatiu,locas ptr pietricica ,e ff frumoasa de culoare alba si arata bestial pe incisivul lateral sup.

    0
    0

  • Oana pe 23 Iul 2007, 12:37

    Eu vreau sa imi pun o astfel de bijuterie vara aceasta! SI as vrea sa stiu unde pot sa o fac! Nu cunoasteti vreun cabinet stomatologic din tg Mures sau Cluj, unde as putea sa imi pun?

    0
    0

  • cristina pe 6 Nov 2006, 20:21
    dinti ingrijiti

    nu stiu... mi se pare o idee buna aplicarea unei bijuterii pe dinte atat timp cat aceasta nu iti dauneaza... pana acum nu am stiut ca are si beneficii acest lucru... oricum... cei care vor sa isi imbogateasca dantura, sa o faca.... SUCCES!!!

    0
    0

  • Alexandra pe 14 Iun 2006, 23:14
    Sal!

    mie nu mi se pare o prostie, dimpotriva..este chiar ceva nou..ceva care nu s-a mai facut pana acum..si eu cred k o sa-mi aplic o bijuterie pe dinte, dar mai intai vreau sa vad ce-mi recomanda si medicul stomatolog.pussy!

    0
    0

  • corina pe 9 Iun 2006, 23:17

    e o prostie aceasta chestia :)) nush mi se pare ridicol sa porti asa ceva pe dinti

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod