Sănătate. Cum să alegi periuţa de dinţi potrivită? 3 ponturi să nu greşeşti



Care este modalitatea cea mai potrivită de periere a dinţilor?


"Perierea în profunzime de două ori pe zi şi curăţarea inter-dentară zilnică cu aţă dentară sau alte produse de curăţare inter-dentară ajută, în mod normal, la înlăturarea nivelelor normale ale plăcii. Ţine cont de aceste sfaturi atunci când te speli pe dinţi. Ţine periuţa de dinţi la un unghi de 45 de grade de dinţi şi foloseşte o mişcare înainte şi înapoi de-a lungul întregii danturi. Nu uita să cureţi suprafeţele interioare ale dinţilor unde depozitele de placă bacteriană sunt în cantităţi mai mari, şi să cureţi partea posterioară a dinţilor şi limba", continuă Dr.
Alina Misailescu.

Aţa dentară şi alte produse de curăţare inter-dentară îndepărtează placă bacteriană dintre dinţi şi de la baza gingiilor, zone în care periuţa de dinţi nu poate ajunge. Când utilizezi aţa dentară, ţine cont de următoarele sfaturi:

Introdu uşor aţa dentară între dinţi şi la baza gingiilor, nu trage de ea cu putere.
Formează un „c” în jurul marginilor dinţilor şi mişcă uşor aţa dentară înainte şi înapoi de-a lungul dintelui, mişcând-o de dedesubtul bazei gingiilor până la capătul superior al dintelui.
Stabileşte o metodă de curăţare a dinţilor pe care să o utilizezi curent şi nu uita să cureţi partea posterioară a ultimului dinte.



Pot să am probleme dacă nu îmi spăl dinţii bine?


Da. Chiar dacă dinţii sunt protejaţi de un strat gros de smalţ, se pot deteriora din cauza periajului necorespunzător. Abraziunea datorată perierii poate apărea la nivelul coroanei dintelui, precum şi la nivelul cimentului moale care acoperă rădăcinile dintelui, care pot fi expuse din cauza retragerii gingiilor. Aceste suprafeţe expuse pot foarte uşor să cadă pradă degradării.

NU UITA! Când periezi dinţii, ai grijă să utilizezi mişcări uşoare, scurte şi pe întreaga suprafaţă a dintelui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod