Diastema interincisiva sau strungareata

Optiuni de tratament Uneori, diastema face parte dintr-un set de probleme care necesita tratament ortodontic, iar in anumite cazuri aceasta reprezinta singura problema. Aspectul fizic reprezinta motivul pentru care cele mai multe persoane apeleaza la un tratament.

Unele persoane sunt nevoite sa poarte aparat dentar, care le va "muta" dintii in pozitia corecta. De multe ori se intampla ca, indiferent intre ce dinti se afla acest spatiu interdentar, sa fii nevoit sa porti aparat dentar atat in partea de sus cat si in cea de jos a maxilarului.
De ce? Pentru ca "deplasarea" unui dinte iti poate afecta intreaga gura.

Daca spatiul interdentar este produs de lipsa unui dinte, vei avea nevoie de mai multe interventii precum implanturi sau o proteza partiala.

Daca diastema este cauzata de marimea frenului labial, acesta poate fi redus printr-o interventie numita frenectomie. Daca frenectomia este efectuata unui copil, spatiul poate disparea de la sine, insa daca este efectuata unui adult sau unui copil mai mare, poate fi nevoie de purtarea unui aparat dentar.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • riana9 pe 15 Oct 2008, 23:15
    Strungareata

    Si eu am strungareata, nu am avut pana acum doi ani dar datorita unui canin de sus care mi-a cazut incisivii de sus sunt deplasati si am un spatiu urat. Cu timpul am aflat de la stomatolog ca am paradontoza. Ce trebuie sa fac? Va rog sa ma ajutati sa iau masurile care se cuvin pentru a tine-o pe loc. Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod