Vizita la nutritionist se face pe internet



Cei care tot amana vizita la nutritionist au o varianta mai la indemana.

Un site creat de patru medici romani, dintre care doi nutritionisti, va ajuta sa solicitati meniuri personalizate in functie de varsta, greutate, sex, inaltime, afectiuni medicale.

De asemenea, medicii vor tine cont de activitatea zilnica, iar meniul o sa varieze in functie de scopul dietei pe care intentionati sa o tineti. Intr-un fel va arata masa pentru cei care doresc sa slabeasca, in alt fel pentru cei care doresc sa se mentina ori sa se ingrase.

Creati-va intai un profil

Dupa ce v-ati inregistrat ca utilizator pe www.lapapadietetic.ro si v-ati creat un profil, puteti solicita contra cost un meniu personalizat.


Acesta nu cuprinde doar alimentele pe care le puteti manca, ci si modul lor de preparare. In plus, puteti comanda direct mancarea preparata din meniu, tot prin intermediul site-ului. Daca ati trecut in profil o anumita afectiune care necesita control medical, site-ul va va atentiona sa faceti o vizita la doctor.

Meniul propus tine cont de varsta si de sex

Specialistii de pe site va vor recomanda, zilnic, un plan de dieta in functie de datele inscrise in profil: sex, greutate, inaltime, varsta. De asemenea, se tine cont de activitatea zilnica, afectiunile de care suferiti si de scopul pentru care intentionati sa tineti o dieta (doriti sa slabiti, sa va mentineti sau sa va ingrasati).


„Dietele sunt echilibrate din punct de vedere al continutului in glucide, lipide si proteine si au un numar prestabilit de calorii, in functie de profilul antropometric”, spune Boris Batir, medic la Spitalul CF Nr. 2, unul dintre specialistii care au infiintat site-ul.

Meniul propus contine alimentele si elementele lor nutritive, precum si dozele zilnice recomandate la nivel international, alaturi de modul de preparare pe etape. Daca aveti anumite boli, site-ul va trimite la doctor inainte de a va da un meniu. „Daca pacientii sunt obezi de gradul trei sau femei insarcinate, vor fi trimisi la medic.
Acesta le va configura diete”, mai spune specialistul.

Comandati retetele sau mancarea deja preparata

Meniul propus cuprinde trei mese zilnice, cu un continut caloric impartit in functie de importanta lui zilnica. „Micul dejun - 30% din totalul caloric zilnic, pranzul 50% si cina 20%”, subliniaza medicul Batir.

Daca vreti sa descarcati retete de pe site, o puteti face pentru aproape 40 de lei pe saptamana. Pe de alta parte, daca nu doriti sa gatiti dumneavoastra, aveti posibilitatea de a comanda de la un restaurant specializat pe meniuri dietetice personalizate.

Costurile meniurilor variaza intre 60 de lei (salatele) si 19,5 lei (mancaruri gatite) pentru cei care nu vor sa le prepare acasa, ci sa le comande on-line.
Plata se face cu cardul. Potrivit nutritionistilor, meniurile sunt realizate dupa formule medicale aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Un site asemanator este si www.dietwatch.com, insa acesta a fost creat de Asociatia Americana de Nutritie, meniurile fiind configurate dupa alte obiceiuri alimentare.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pirpiriu pe 5 Apr 2011, 19:42
    consultatie on line

    as dori un progam permanent de nutritie

    0
    0

  • elena popescu pe 8 Aug 2007, 22:33
    nutritie personalizata

    Cred ca meniurile sint prea costisitoare,exista solutii mult mai eficiente,mai sanatoase,mai rapid de preparat.Nu trebuie sa ne preocupam atit sa combinam optim si echilibrat alimentele.www.slabesteusor.ro

    0
    0

  • luminitarosianu pe 29 Iul 2007, 14:41
    dr.nutritionist

    as dori o consultatie on/line este foarte buna ideea va multumesc.

    0
    0

  • mariana pe 24 Iul 2007, 07:35

    Cam cat costa o luna de alimentatie in "lapapa" si carei categorii sociale se adreseaza...?As dori un exemplu de dieta ,ce se consuma si costurile pt o luna (orientativ) pentru o persoana suprapondrala (exemplu) si rezultateleobtinute deja.Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod