Vaccinul impotriva virusului H5N1 - produs la Institutul National Cantacuzino?

Ministerul Sanatatii intentioneaza reabilitarea si dezvoltarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino", informeaza biroul de presa al Ministerului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a cerut deja expertilor finalizarea, pana la 15 aprilie a.c., a unui studiu de fezabilitate privind costurile necesare modernizarii si dotarii la standarde a acestei unitati. Conducerea MS doreste ca, incepand de anul viitor, Institutul National Cantacuzino sa poata produce si vaccinul impotriva gripei aviare.
Ministrul Sanatatii a avut in acest sens o prima discutie cu ministrul Sanatatii din Ungaria, in urma careia au convenit colaborarea pentru producerea in comun a vaccinului impotriva virusului H5N1. Astfel, incepand de anul viitor, Institutul Cantacuzino ar putea incepe producerea a circa 4-5 milioane de doze. In ceea ce priveste sanatatea publica, MS intentioneaza pentru acest an cresterea numarului de rezidenti epidemiologi si refacerea stocului de urgenta prin achizitionarea unui numar de 1 milion de doze de medicamente antivirale, 4 milioane doze de vaccin gripal si a unui numar suficient de masti si materiale dezinfectante necesare unei eventuale pandemii.
De asemenea, se va revizui periodic Planul National de masuri pentu gripa aviara si cel in caz de pandemie si se va demara o ampla campanie de educare, constientizare si informare a populatiei in ceea ce priveste gripa aviara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod