Un nou medicament pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2

Medicamentul Januvia (sitagliptin phosphate) a primit aprobarea FDA pentru a fi lansat pe piata farmaceutica, fiind si primul produs dintr-o noua clasa de medicamente antidiabetice, informeaza site-ul oficial al FDA

Januvia face parte din clasa de inhibitori DPP-4 care are proprietatea de a stimula raspunsul propriu al organismul de a scadea glicemia. Recomandarea FDA este ca pacientii cu diabet de tip 2 sa urmeze si o dieta echilibrata si un program de exercitii fizice, pentru a tine sub control nivelul glicemiei.
Acesta se poate administra singur sau in combinatie cu alte doua antidiabetice orale (metformin sau agonisti PPAR-gamma), care singure nu sunt efiente in controlul glicemiei. Diabetul zaharat de tip 2 este cea mai frecventa forma intalnita, constituind 90-95% dintre cazurile de diabet. Boala se declanseaza cand organismul nu are suficienta insulina sau nu poate folosi insulina pe care o are pentru transformarea glucozei in energie. Reactiile adverse care se pot intalni in urma administrarii medicamentului Januvia sunt: rani la gat, diaree si infectii ale tractului respirator superior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod