Un nivel scazut de vitamina D poate duce la atacuri de inima

Barbatii cu un nivel scazut de vitamina D prezinta un risc mai mare de a face un atac de inima, conform cercetatorilor americani.
O echipa de specialisti de la Scoala de Sanatate Publica Harvard si Brigman si Spitalul pentru Femei din Boston au descoperit ca barbatii cu o cantitate mica de vitamina D (15 nanograme la ml de sange) prezinta un risc mai mare de a face un atac de inima fata de cei cu o cantitate suficienta de vitamina D (30 nanograme la ml de sange).

Studiul a constat in analizarea monstrelor de sange a 454 de barbati cu varsta cuprinsa intre 40 si 75 de ani, care au suferit de atacuri de inima usoare si boli de inima.
Analizele obtinute au fost comparate cu cele ale altor monstre de sange de la 900 de barbati care nu au suferit de nicio boala cardiovasculara. Participantii la studiu au completat si chestionare cu privire la stilul de viata.

Rezultatele studiului au aratat ca influenta nivelului de vitamina D ramane tot mare indiferent de ceilalti factori (inclusiv cazuri de atacuri de inima in familie, consumul de alcool, activitate fizica etc).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod