Un echipament RMN, uitat de doi ani in curtea Spitalului de Urgente



Conducerea Spitalului de Urgente Iasi a constatat cu stupoare ca in curtea unitatii zace de mai bine de doi ani un aparat misterios ambalat intr-un colet. Echipa-mentul, un aparat RMN, a stat ascuns sub o prelata, fara ca nimeni sa stie de unde vine si la ce foloseste. Descoperirea a fost facuta dupa ce noul director al unitatii sanitare, dr. Lucian Popa, a vrut sa vada ce se ascunde sub prelata din curte. "Mi s-a adus la cunostinta situatia si am fost extrem de surprins sa aflu ca nimeni nu stie despre ce este vorba.
Din cate am inteles, un angajat din departamentul administrativ al spitalului si-a amintit ca acesta a ajuns in curtea institutiei in urma cu aproximativ doi ani, cu ocazia unei redistribuiri de aparatura. Pentru ca obiectul nu avea acte de provenienta, nimeni nu a semnat pentru primire. Acum nu exista nici un act care sa ne explice despre ce este vorba", a explicat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Iasi. Contabilul sef al spitalului este singurul care isi aduce aminte ca in urma cu doi ani a venit cineva si a lasat aparatul, impreuna cu o nota de transport de 8.000 de lei.
Spitalul a refuzat sa plateasca acei bani, iar omul s-a enervat si a lasat aparatul in curte. "Nu a fost identificat nici un nume de unitate sau un numar de inregistrare. Din primele investigatii, se pare ca aparatul a fost redistribuit de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, insa nu avem nici un act care sa demonstreze acest lucru", a precizat dr. Lucian Popa, directorul Spitalului de Urgente Iasi. Aparatul RMN este unul pentru extremitati, dar cadrele medicale ale spitalului nu stiu de care tip este si nici nu au vreo documentatie tehnica.
Daca sefii Spitalului de Urgente au avut nevoie de doi ani sa se dezmeticeasca, cei de la "Sf. Spiridon" au avut nevoie de patru ani pentru a monta acceleratorul de particule salvator pentru bolnavii de cancer.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod