Un antibiotic poate ameliora simptomele astmului bronsic

Conform unor ultime studii, antibioticele pot fi de folos in tratamentul astumului bronsic, informeaza BBC News. Pana in prezent nu exista remediu pentru aceasta afectiune, insa simptomele ii sunt ameliorate cu ajutorul steroizilor

Un studiu international efectuat pe un esantion reprezentativ de 278 de persoane demostreaza ca un antibiotic - telitromicina - poate sa amelioreze semnificativ simptomele astumului si sa imbunatateasca functionarea plamanilor. De asemenea, recuperarea in cazul unui atac astamtic acut este usurata de actiunea acestui medicament.
Pacientii din 70 de centre medicale din toata lumea au fost inclusi in aceasta cercetare si tinuti sub observartie medicala dupa ce in ultimele 24 de ore suferisera un atac acut de astm si apoi separati in doua grupuri. Unii au primit zilnic 800 mg de telitromicina timp de 10 zile, iar ceilalti cu o substanta placebo. Ambelor grupuri li s-a administrat in paralel si tratamentul obisnuit pentru astm. Simptomele si functiile plamanilor in cazul pacientilor carora li s-a administrat telitromicina s-au imbunatatit in mod vizibil, comparativ cu pacientii din celalalt grup.
Ameliorarea starii s-a dovedit a fi de doua ori mai rapida la finalul perioadei de tratament. De asemenea, timpul de recuperare in urma unui atac acut de astm a fost redus de la 8 la 5 zile. Expertii considera ca efectele benefice ale medicamentului apar datorita impactului pe care il are asupra a doua bacterii - Chlamydophila pneumoniae si Mycoplasma pneumoniae - prezente la 61% dintre participantii la studiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod